Šláger pre Inter, Mourinho vyzdvihol celý tím a najmä Adriana

SITA|23. nov 2008 o 11:01

V šlágri 13. kola sa gólovo presadil iba Muntari.

RÍM. V šlágri 13. kola talianskej najvyššej futbalovej súťaže - Serie A - rozhodol o víťazstve domáceho Interu Miláno nad Juventusom Turín (1:0) druhopolčasovým presným zásahom ghanský stredopoliar Sulley Muntari.

Modro-čierni si upevnili so ziskom 30 bodov líderské postavenie a navyše ukončili päťzápasovú ligovú a celkovo sedemzápasovú víťaznú šnúru "starej dámy", ktorá sa však napriek tomu udržala na treťom mieste tabuľky.

"Mám veľmi inteligentný tím, ktorý urobil všetko, čo mal, aby vyhral," povedal po stretnutí kontroverzný, no úspešný kouč domácich José Mourinho a dodal: "Hráči boli excelentní od začiatku do konca stretnutia. Samozrejme, som veľmi šťastný, že sme Juventus zdolali. Vedeli sme, že ak nespravíme chybu, tri body budú naše. Alessandro del Piero je vo výbornej forme, ale až na jeho šancu sme priebeh duel kontrolovali. Veľkú úlohu zohral Adriano, ktorý naviazal na seba dvoch obrancov a navyše bol platný aj pri bránení," tešil sa po stretnutí tréner nerazzurri, ktorého tím už disponuje štvorbodovým náskokom na mestského rivala AC Miláno.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Šláger pre Inter, Mourinho vyzdvihol celý tím a najmä Adriana