Škrtel: Grigovi a Hippovi sme to neuľahčili

Martin Škrtel
Martin Škrtel (Autor: TASR)
TASR|2. júl 2013 o 12:41

S Košicami má skvelé výsledky, takže za neho hovorí jeho práca, povedal o trénerovi Kozákovi Martin Škrtel.

BRATISLAVA. Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel pre špecializovaný portál profutbal.sk uviedol, že Kozáka na miesto trénera národného tímu kvalifikujú úspechy na klubovej úrovni.

"S Košicami má skvelé výsledky, takže za neho hovorí jeho práca. My hráči sme tam na to, aby sme hrali futbal. Že je kontroverzná osoba? On je jednoducho len víťazný typ človeka a robí všetko pre to, aby uspel. Stretnutia prežíva aj z lavičky a chce vyhrávať. Aj preto to zrejme občas vypáli tak, ako to vypáli. Bez toho to asi nejde. To patrí k tomu," povedal pre profutbal.sk Škrtel.

Slovenský reprezentant sa vrátil aj k predchádzajúcej trénerskej dvojici: "Na tému reprezentační tréneri sme sa veľmi nemohli vyjadrovať, ale je potrebné povedať, že my sme to Stanislavovi Grigovi a Michalovi Hippovi veľmi neuľahčili. Naše výkony a výsledky neboli také, aké by mali byť," priznal obranca FC Liverpool.

"Celé to napokon zašlo až tak ďaleko, že vedenie SFZ spravilo rázny krok a nám hráčom neostáva nič iné, ako to rešpektovať," dodal Martin Škrtel.

Reakcie ďalších slovenských reprezentantov:

Ján Ďurica (obranca SR): "Dúfam, že nový tréner prinesie niečo nové, niečo iné. Uvidíme, ako to bude ďalej. Zmena je život, ľudia odchádzajú a prichádzajú. Či to bola dobrá voľba, ukáže až čas. O tom budú hovoriť výsledky, všetko závisí od nich."

Martin Jakubko (útočník SR): "Nemám veľmi k tomu čo povedať, my ako hráči musíme túto zmenu rešpektovať. Ján Kozák je dobrý tréner, hovorí za neho robota, ktorú doteraz odvádzal v Košiciach."

Dušan Kuciak (brankár SR): "Verím, že nový tréner pomôže. Trénera Kozáka poznám aj osobne, mal som možnosť sa s ním stretnúť v Rakúsku na sústredení. Dúfam, že prácu, ktorú odviedol v Košiciach, prenesie aj do národného tímu a ten pôjde výkonnostne hore."

Dušan Švento (stredopoliar SR): "Od dnes máme nového trénera, ale je predčasné hovoriť o tom, ako to všetko bude vyzerať. Až čas ukáže, aká to je voľba. Pán Kozák je mimoriadne skúsený a uvidíme, ako sa mu bude dariť pri kormidle národného mužstva. Predpokladal som, že to bude práve on, veď v súvislosti s uvoľnenou pozíciou sa hovorilo prioritne o jeho osobe."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Škrtel: Grigovi a Hippovi sme to neuľahčili