Školáci otázkami vyobracali majstrov

Košických hokejistov vyspovedali žiaci.
Košických hokejistov vyspovedali žiaci. (Autor: kop)
Sportnet|23. dec 2011 o 00:00

Hokejisti HC Košice sa pred Vianocami nechali vyzvŕtať zvedavými otázkami školákov.

Chlapci a dievčatá zo základných škôl - ZŠ Masarykova a ZŠ Bruselská dali zabrať majstrom na besede a potom aj na autogramiáde. Brankár oceliarov Alexandr Hylák, obranca Ján Tabaček a útočníci Miroslav Zálešák, Stanislav Gron a Richard Jenčík sa venovali svojim malým obdivovateľom trpezlivo aj úsmevne.

KOŠICE. Slávnostným zápasom proti Popradu sa oslavy 90. výročia hokeja v Košiciach neskončili. Ešte pred sviatkami sa hokejisti HC stretli so žiakmi dvoch košických základných škôl. Besedu moderoval PR manažér HC Košice Vojtech Petty.

Verejná spoveď hokejistov

„Beseda so žiakmi Základnej školy na Masarykovej ulici bola iniciatívou mesta Košice. Pozvanie sme vzali zodpovedne, a tak deti mali možnosť stretnúť sa s našimi najlepšími hráčmi. Bola to sťaby verejná spoveď. Lebo otázky školákov boli prekvapujúce, zvedavé. Jednoducho ste hneď vybadali, ako sa aj školáci zaujímajú o hokej. Hráči sa zapotili pri odpovediach, keďže publikum bolo vnímavé. A čo potešilo, po odpovediach hráčov nasledoval mohutný potlesk. Nečakaná bola j výzdoba telocvične. Od slovenských reprezentačných dresov, cez košické z rôznej éry hokeja v meste, šály, obrázky. Opäť sa len potvrdilo, ako tí najmenší milujú brankárov. Deti pripravili Sašovi Hylákovi papierové klzisko. A na ňom bol výsledok zápasu s Popradom. Na tom sa hráči zabavili. Školákov zaujímalo, prečo nastúpili Košice v zápase v rámci výročia 90 rokov hokeja v Košiciach v žltých dresoch. Myslím, že pre obe strany to boli veľmi zaujímavo strávené chvíle,“ povedal PR manažér HC Košice Vojtech Petty.

Výzdoba telocvične odzrkadlila vzťah k hokeju

Hostí privítal na školskej pôde riaditeľ ZŠ Masarykova Radoslav Lukács. Ten smerom k vydarenej akcii uviedol: „Naša škola patrí medzi veľkých fanúšikov HC Košice a mnoho z našich žiakov chodí do Steel Arény na domáce zápasy pravidelne. Keď sa dozvedeli o tom, že nás v tomto predvianočnom čase prídu navštíviť hokejisti, mali z toho obrovskú radosť a okamžite sa pustili do príprav. Myslím si, že výzdoba telocvične odzrkadľuje ich silný vzťah k hokeju a košickému klubu.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Školáci otázkami vyobracali majstrov