Šiesti Slováci vo Wimbledone vypadli v 1. kole, ostala len Cibulková

Rafael Nadal vracia Kližanovi.
Rafael Nadal vracia Kližanovi. (Autor: SITA/AP)
TASR|24. jún 2014 o 15:01

Kližan vypadol s Nadalom presne ako v Paríži, prehrali aj Hantuchová, Schmiedlová, Rybáriková a Lacko.

WIMBLEDON. "Málokedy vidíte Nadala takéhoto šťastného po 1. kole. Dosiahol svoje prvé víťazstvo na tráve po dvoch rokoch. Publikum si vychutnalo výkon oboch," glosoval pre BBC TV legendárny Američan John McEnroe.

Martin Kližan neuspel v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Napriek sľubnému úvodu prehral s druhým nasadeným Nadalom 6:4, 3:6, 3:6 a 3:6.

Svoje vystúpenia v prvom kole v utorok prehrali aj všetky tri Slovenky v poradí Schmiedlová, Rybáriková a na záver aj Hantuchová. V závere dňa vypadol aj Lacko. Schmiedlová, Lacko a Rybáriková získali aspoň set, Hantuchová ani ten.

Jediným slovenským zástupcom vo wimbledonskom singli tak zostala Dominika Cibulková, ktorá sa v 2. kole stretne s Belgičankou Alison Van Uytvanckovou. V ponedlok v prvom kole totiž vypadla aj Čepelová.

Výsledky Slovákov - utorok:

Dvojhra mužov - 1. kolo:

Kližan (SR) - Nadal (Šp.-2) 6:4, 3:6, 3:6, 3:6

Zápas sa skončil navlas zhodným výsledkom ako vlaňajší premiérový súboj slovenskej a svetovej jednotky v 2. kole Roland Garros v Paríži.

Nadal nedopustil, aby sa zopakoval wimbledonský výbuch z minulého roka, keď skončil v 1. kole na rakete Belgičana Steva Darcisa. V 2. kole bude mať možnosť odplatiť Čechovi Lukášovi Rosolovi prehru z roku 2012.

Kližan za stavu 4:4 po dvojchybe Nadal zobral Španielovi servis a po potvrdení brejku získal úvodný set vo svoj prospech.

V druhom dejstve Španiel zlepšil percentuálnu úspešnosť prvého podania, pridal na agresivite a po brejku v šiestom geme si vybudoval náskok 5:2.

Na začiatku tretieho dejstva začal Kližan kopiť chyby z forhendu, čo bola voda na mlyn Nadala, ktorý po dvoch brejkoch odskočil súperovi na 3:0 a náskok pretavil vo vedenie 2:1 na sety.

Vo štvrtom sete sa Nadal po rýchlom brejku ujal vedenia 4:1. Kližan ešte znížil na 3:4, no koncovka patrila Španielovi, ktorý v deviatom geme premenil v poradí druhý mečbal.

"Tých 700 víťazstiev napovedá, že je za mnou dlhá a úspešná kariéra, som šťastný. Lukáš Rosol je nebezpečný hráč, veľmi silný a razantný. Za ostatné tri roky som toho na tráve neodohral nejako veľa a to poznačí rytmus aj sebavedomie," povedal Nadal.

Lacko (SR) - Robredo (Šp.-23) 6:7 (5), 6:1, 2:6, 4:6

Lacko po vyrovnaní stavu na 1:1 na sety v zostávajúcom priebehu stretnutia nestačil na svojho súpera, ktorý premenil pri svojom podaní tretí mečbal.

Lacko urobil 46 nevynútených chýb, kým jeho súper len 27. Štatistika víťazných úderov vyznela tesne pre 26-ročného Slováka (50:46).

Lacko nemá v ostatnom čase dobrú bilanciu na turnajoch veľkej štvorky. V Londýne natiahol sériu neúspešných pokusov v 1. kole dvojhry na šesť. Zatiaľ naposledy sa mu podarilo vyhrať svoj vstupný zápas grandslamovej úrovni na Australian Open 2013.

Dvojhra žien - 1. kolo:

Hantuchová (SR) - Bouchardová (Kan.-13) 5:7, 5:7

Daniela Hantuchová v úvodnom sete nevyužila vedenie 5:3. Po tretí raz za sebou neprešla na tráve All England Clubu cez prvú prekážku. Jej wimbledonským maximom zostáva štvrťfinále z roku 2002.

Bencicová (Švaj.) - Rybáriková (SR) 2:6, 6:3, 6:3

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková ani na siedmy pokus neprešla cez 1. kolo dvojhry vo Wimbledone. Napriek sľubnému úvodu prehrala so Švajčiarkou so slovenskými koreňmi Belindou Bencicovou v troch setoch 6:2, 3:6, 3:6.

Rybáriková bola do stavu 3:2 v druhom dejstve na dvorci lepšou hráčkou, odvtedy však uhrala iba tri gemy. Bencicová premenila v treťom sete za stavu 5:3 pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal.

Rybáriková nenadviazala na úspešne vystúpenie z turnaja WTA v holandskom Hertogenboschi, kde postúpila až do semifinále dvojhry.

Cornetová (25-Fr.) - Schmiedlová (SR) 4:6, 6:4, 6:2

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Napriek sľubnému úvodu prehrala s nasadenou dvadsaťpäťkou Francúzkou Alize Cornetovou v troch setoch 6:4, 4:6, 2:6.

Aj vlani pri premiére v hlavnej súťaži skončila na tráve All England Clubu v prvom kole, jej grandslamovým maximom zostáva 3. kolo z tohtoročného Roland Garros v Paríži.

Schmiedlová mala v dueli s Cornetovou raketový nástup, keď dvakrát prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 4:0.

Druhý set sa stal korisťou Cornetovej, ktorá za stavu 2:2 prelomila podanie slovenskej štvorky. Francúzka v rozhodujúcom dejstve po dvoch brejkoch odskočila Schmiedlovej na 5:2.

Schmiedlová označila duel s Cornetovou za kvalitný. "Štýlom sme také podobné hráčky, ale v treťom sete Cornetová lepšie servovala, čo bolo na tráve dôležité. Tiež som asi mala hrať viac po čiare a v dôležitých momentoch viac zariskovať," povedala Schmiedlová.

Wimbledon je jediným turnajom veľkej štvorky, na ktorom ešte neprešla cez prvé kolo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Šiesti Slováci vo Wimbledone vypadli v 1. kole, ostala len Cibulková