Shiffrinová ani Strachová nenastúpia v Štokholme. Velez-Zuzulová a Vlhová áno

Favorizovaná Američanka Shiffrinová do Švédska necestuje.
Favorizovaná Američanka Shiffrinová do Švédska necestuje. (Autor: SITA/AP)
SITA|21. feb 2016 o 18:56

Víťazka troch tohtosezónnych podujatí v slalome Shiffrinová dala prednosť príprave na ďalšie preteky SP v technických disciplínach.

ŠTOKHOLM. Utorkový paralelný slalom Svetového pohára alpských lyžiarok vo švédskom Štokholme bude bez Američanky Mikaely Shiffrinovej aj Češky Šárky Záhrobskej.

Víťazka troch tohtosezónnych podujatí v slalome Shiffrinová dala prednosť príprave na ďalšie preteky SP v technických disciplínach, ktoré budú v Jasnej 5.- 6. marca.

Informovala o tom šéfka organizačného výboru štokholmského podujatia Karin Stolt Halvarssonová.

Momentálne tretia žena slalomového poradia SP Češka Šárka Záhrobská sa práve počas tréningu v Jasnej v uplynulých dňoch zranila a do Švédska určite nepocestuje. Dôvodom je pomliaždená holenná kosť a lýtko.

"Noha v lyžiarke bolí natoľko, že nemôžem súťažiť. Utorkový štart preto musím zrušiť. Do pretekov v Jasnej zostávajú dva týždne. Držte mi prsty, aby som bola dovtedy stopercentne fit," uviedla skúsená Strachová na svojej facebookovej prezentácii.

Bohuel noha v lyce stle bol natolik, e nemu lyovat. tern start ve Stockholmu tak musm zruit. Do zvodu v...

Posted by Šárka Strachová on 21. február 2016

Jediný paralelný slalom tejto sezóny SP v alpskom lyžovaní sa uskutoční na kopci Hammarbybacken vo švédskej metropole.

V akcii budú ženy aj muži, ale len v obmedzenom počte po 16 účastníkov v oboch kategóriách. Právo štartu má prvých dvanásť žien zo slalomovej listiny Svetového pohára vrátane Sloveniek Veroniky Velez-Zuzulovej a Petry Vlhovej plus štyri najlepšie pretekárky z celkového štartového poradia SP.

Práve túto skutočnosť využila aj líderka SP Američanka Lindsey Vonnová, ktorá špeciálne slalomy už niekoľko rokov nejazdí.

"Je to pre nás veľká česť, že sa rozhodla prísť na naše preteky a stať sa ich tvárou. Bude určite magnetom pre divákov," uviedla Karin Stolt Halvarssonová pre periodikum Dagens Nyheter.

Body z týchto tzv. mestských pretekov sa budú počítať aj do hodnotenia slalomu vo Svetovom pohári, kde bojujú o celkové prvenstvo aj Velez-Zuzulová a Vlhová.

"Budem doma trénovať a potom pôjdeme do Švédska. Išla som už nejaké paralelné slalomy, ale nie veľa. Teším sa na to," uviedla Vlhová po nedávnych nevydarených pretekoch v slalome v Crans Montane, kde nedokončila 2. kolo.

Zranenie Šárky Strachovej

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Shiffrinová ani Strachová nenastúpia v Štokholme. Velez-Zuzulová a Vlhová áno