Serra stopol Hrbatého a vyhral celý turnaj

Sportnet|9. jan 2006 o 00:00

ADELAIDE - Desaťzápasovú víťaznú šnúru slovenského tenistu Dominika Hrbatého zastavil v semifinále turnaja mužov na tvrdom povrchu v austrálskom Adelaide (dotácia 394 000 USD) Francúz Florent Serra. Hrbatého zdolal v dvoch setoch 6:2, 6:3 a rovnako suveré

Francúz Florent Serra servuje počas finálového zápasu turnaja v Adelaide, kde zdolal Belgičana Xaviera Malissa v dvoch setoch 6:3, 6:4. FOTO - SITA/AP

nne si počínal aj vo finále proti Belgičanovi Xavierovi Malissovi. Ten s ním rovnako neuhral ani set a netešili sa ani z jedného prelomenia súperovho podania, hoci mal šesť ráz výhodu brejkbalu.

Pre 24-ročného rodáka z Bordeaux (momentálne žije v Paríži) to bol druhý turnajový triumf, po septembrovom prvenstve na turnaji v Bukurešti. "Keďže som už jedno finále vyhral, mohol som byť tentoraz pokojnejší. A vyplatilo sa," povedal Serra, 49. hráč svetového rebríčka ATP Entry.

Cestu za prvenstvom mu mierne uľahčil aj otlak na palci belgického súpera, ktorý preto vynechá nasledujúci turnaj v Sydney. "Nechcem riskovať neúčasť na Australian Open. Radšej si to dám do poriadku. Jeden deň na kurt nevkročím a budem dúfať, že v utorok to už bude lepšie," povedal 25-ročný Malisse. (reuters, rh)

Adelaide (394-tisíc USD) - finále: Serra (Fra.) - Malisse (Belg.) 6:3 6:4. Semifinále: Serra (Fr.) - HRBATÝ (2-SR) 6:3, 6:3, Malisse (Belg.) - Berdych (6-ČR) 6:4, 6:0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Serra stopol Hrbatého a vyhral celý turnaj