Šéf FIFA Blatter pozval talianskeho hrdinu Farinu na Zlatú loptu

Joseph Blatter
Joseph Blatter (Autor: TASR)
TASR|7. jan 2012 o 18:23

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie Joseph Blatter pozval hrdinu talianskeho futbalu Simone Farinu na slávnosť udeľovania Zlatej lopty v Zürichu.

Obranca druholigového tímu Gubbio ohlásil pokus o podplatenie národnej federácii FIGC a prokuratúre.

RÍM. Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie Joseph Blatter pozval hrdinu talianskeho futbalu Simone Farinu na budúcotýždňovú slávnosť udeľovania Zlatej lopty v Zürichu.

Obranca druholigového tímu Gubbio odmietol úplatok 200.000 eur, ktorý mu ponúkli za ovplyvnenie novembrového pohárového zápasu s Cesenou a pokus o podplatenie ohlásil národnej federácii FIGC a prokuratúre.

Farinovo svedectvo pomohlo rozhodujúcim spôsobom usvedčiť vinníkov. Krátko pred Vianocami sa priznal aj najprominentnejší spomedzi podozrivých, bývalý kapitán prvoligovej Atalanty Bergamo Cristiano Doni. Za mrežami sa ocitlo spolu sedemnásť osôb.

"Jeho odvaha nám dáva nádej. Je dôkazom, že existuje čistý a čestný šport," napísal Blatter na Vianoce v liste, ktorý zverejnil denník Gazzetta dello Sport.

Farinu pozval za odmenu reprezentačný tréner Cesare Prandelli na trojdňový tréning národného tímu. "Neurobil som nič výnimočné. Necítim sa ako hrdina. Počúval som iba hlas svojho svedomia," cituje slová hráča s ročným platom vo výške 90.000 eur internetový portál eurosport.de.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov