Schmiedlová nemá prvý turnajový triumf, v Riu prehrala v dvoch setoch

Karolína Schmiedlová.
Karolína Schmiedlová. (Autor: TASR)
Sportnet|22. feb 2015 o 21:05

Finále turnaja WTA v Riu de Janeiro: Sara Erraniová (Tal.-1) - Karolína Schmiedlová (SR-6) 7:6 (2), 6:1 za 113 minút

Finále turnaja WTA v Riu de Janeiro

Sara Erraniová (Tal.-1) - Karolína Schmiedlová (SR-6) 7:6 (2), 6:1 za 113 minút

RIO DE JANEIRO. Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová si na svoj prvý turnajový triumf na okruhu WTA bude musieť ešte počkať. V nedeľňajšom finále antukového turnaja v Riu de Janeiro (dotácia 250-tisíc dolárov) prehrala s nasadenou jednotkou Sarou Erraniovou z Talianska 6:7 (2), 1:6.

Bol to prvý vzájomný duel oboch tenistiek v kariére. Schmiedlová odohrala v Riu svoj najlepší turnaj v doterajšej kariére, až do finále v zápasoch dominovala. Dvadsaťročná tenistka si z Brazílie odváža nezdanenú prémiu 21 400 dolárov a 180 bodov do rebríčka WTA.

Bolo to úžasné

"V prvom sete som hrala veľmi dobre a hoci som niekedy spravila blbú chybu, bol to dobrý tenis. V druhom dejstve som robila veľa chýb. Ona hrala naozaj dobre, je to výborná hráčka, renkingovo oveľa vyššie ako ja. Snažila som sa hrať agresívne, no potom prišli zákonite aj chyby," hodnotila Schmiedlová.

S vystúpením v Riu je však veľmi spokojná. "Byť prvýkrát vo finále je super pocit. Predtým som nikdy nehrala ani v semifinále, je to pre mňa úplné nová skúsenosť. Dodalo mi to množstvo sebavedomia a aj keď som nevyhrala, bolo to úžasné. Snáď nabudúce to už vyjde," dodala slovenská tenistka, ktorá sa z Ria presúva na hard do Acapulca.

Vyrovnaný prvý set

Zverenkyňa Milana Martinca Schmiedlová (doteraz 75. v rebríčku WTA, zajtra sa posunie na 59. miesto) nezačala finále najlepšie, hneď v úvode urobila dvojchybu a napokon stratila aj prvý gem. Následne zabojovala, vrátila súperke požičané a začínalo sa odznova.

Podanie nebolo v prvom sete silnou stránkou oboch hráčok, ako prvá si ho dokázala udržať Erraniová až v šiestom geme. Schmiedlovej sa neskôr podarilo vyrovnať na 4:4 a viedla i 5:4. Rozhodoval napokon tajbrejk, v ktorom už dominovala Talianka.

Schmiedlovej chýbali sily

Erraniovú to povzbudilo a v druhom sete už dianie na dvorci kontrolovala. Hrala presnejšie, minimálne kazila, lepšie sa pohybovala a zahrávala víťazné loptičky.

Schmiedlová veľmi rýchlo prehrávala 0:4, potom síce vzala Talianke podanie, ale napokon to bolo z jej strany všetko. Po únavnom semifinále jej chýbali sily, aby výraznejšie vzdorovala Erraniovej. Tá premenila hneď prvý mečbal a v novom vydaní svetového rebríčka poskočí na 12. priečku.

"V Riu som prežila skvelý týždeň, naozaj som si to tu užívala. Z postupu do prvého finále na okruhu WTA mám veľkú radosť. Gratulujem Sare k zisku titulu, hrala veľkolepý tenis. Ďakujem môjmu trénerovi Milanovi Martincovi, rodine i všetkým, ktorí mi držali palce doma na Slovensku," vravela Schmiedlová v príhovore na dvorci.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Schmiedlová nemá prvý turnajový triumf, v Riu prehrala v dvoch setoch