SBA splnila termín a zaslala FIBA stanovisko k pôžičke

TASR|11. nov 2011 o 13:31

Bratislava 11. novembra (TASR) - Vedenie Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) v piatok poslalo predstaviteľom európskej časti Medzinárodnej basketbalovej ...

"Pánovi Zanolinovi som poslal stanovisko, že sa s ním chcem osobne stretnúť za prítomnosti prezidenta FIBA Europe a navrhnúť riešenie danej situácie," informoval prezident SBA Jaroslav Janáč.

BRATISLAVA. Vedenie Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) v piatok poslalo predstaviteľom európskej časti Medzinárodnej basketbalovej federácie (FIBA) stanovisko k otázke splatenia sporného dlhu a splnilo tak podmienku, ktorú si stanovil generálny sekretár organizácie Nar Zanolin.

Prezident SBA Jaroslav Janáč zároveň uviedol, že sa na budúci týždeň plánuje stretnúť so šéfom FIBA Europe Olafurom Rafnssonom a celú záležitosť vyriešiť za rokovacím stolom.

"Pánovi Zanolinovi som poslal stanovisko, že sa s ním chcem osobne stretnúť za prítomnosti prezidenta FIBA Europe a navrhnúť riešenie danej situácie. Na budúci týždeň sa chystám do Paríža, budem komunikovať s celým vedením FIBA a verím, že to celé dobre dopadne. Lopta je teraz na ich strane, my chceme rokovať. Jedna vec je, že tie peniaze nemáme, druhá, otázka kto to zapríčinil a tretia vec, čo bude s celou situáciou ďalej," povedal pre TASR Janáč.

Ak by predstavitelia európskej federácie návrh SBA neprijali, slovenským reprezentačným i klubovým celkom by hrozilo vylúčenie z medzinárodných súťaží organizovaných FIBA.

Posledné udalosti odštartoval list generálneho sekretára európskej časti Medzinárodnej basketbalovej federácie (FIBA) Nara Zanolina, ktorý žiada SBA o splatenie spornej pôžičky vo výške 200.000 eur, inak príde k sankciám.

Vedenie SBA sa muselo k záležitosti vyjadriť do piatka 12.00 h. Predmetom sporu je pôžička, ktorú s FIBA Europe podpísalo ešte bývalé vedenie zväzu na čele s vtedajším prezidentom Rudolfom Petrovským.

Zmluva je však okrem iného viazaná na pôsobenie Nataše Hrisenkovej, ktorá je aj členkou Rady FIBA Europe, na poste generálnej sekretárky. Tá však už v štruktúrach národného zväzu nefiguruje.

Súčasný šéf SBA Janáč pôžičku spochybnil a opiera sa najmä o to, že v účtovníctve národnej asociácie ani v účtovníctve FIBA Europe táto pôžička nefiguruje, pričom peniaze skončili na účte dcérskej spoločnosti Slovakia Basket s.r.o.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»SBA splnila termín a zaslala FIBA stanovisko k pôžičke