Šarapovová proti A. Bondarenkovej získala len štyri gemy

SITA|21. máj 2009 o 17:52

Tohtotýždňový rozlet ruskej tenistky Marie Šarapovovej pri jej návrate do singlového diania po takmer desiatich mesiacoch nútenej prestávky zastavila vo štvrtok vo varšavskom štvrťfinále.

VARŠAVA. Tohtotýždňový rozlet ruskej tenistky Marie Šarapovovej pri jej návrate do singlového diania po takmer desiatich mesiacoch nútenej prestávky zastavila vo štvrtok vo varšavskom štvrťfinále Ukrajinka Aľona Bondarenková. Trojnásobnú grandslamovú šampiónku, ktorá od konca júla 2008 neabsolvovala dvojhru pre vleklé problémy s pravým ramenom, zdolala za 67 minút hladko 6:2, 6:2, pričom v druhej časti viedla už 5:0. S voľnou kartou od organizátorov v poľskej metropole hrajúca niekdajšia líderka svetového rebríčka WTA Tour Šarapovová predtým vo dvoch zápasoch na antukových dvorcoch Legie stratila dovedna len 7 gemov.

"Nemohla som mať lepšiu prípravu pred parížskym Roland Garros," skonštatovala Šarapovová a dodala: "Dopriala som si šancu obnoviť si zápasovú prax a teraz môžem smelšie hľadieť v ústrety nasledujúcemu podujatiu." Dvadsaťdvaročná Sibírčanka žijúca na Floride momentálne figuruje až na 126. mieste v renkingu a upozornila: "Nemám pred Roland Garros prehnané očakávania. Toto nie je obdobie v mojej kariére, počas ktorého by som sama od seba chcela niečo prevratné."

"Hrala som proti nej v minulosti dvakrát a dnes som veru bola pripravená na náročnejšiu úlohu. Robila viac chýb ako pre svojím zranením a z jej servisu ubudla razancia," vyhlásila A. Bondarenková, ktorá si v semifinále zmeria sily s Britkou Anne Keothavongovou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Šarapovová proti A. Bondarenkovej získala len štyri gemy