Šarapovová hrala po štyroch mesiacoch, súperke nadelila kanára

Šarapovová odvracia loptičku pred exhibičným zápasom so Srbkou Anou Ivanovičovou.
Šarapovová odvracia loptičku pred exhibičným zápasom so Srbkou Anou Ivanovičovou. (Autor: archív TASR/AP)
SITA|30. dec 2013 o 12:21

Ruska povolila Francúzke Garciovej v prvom kole turnaja v Brisbane iba tri gemy a využila 4 zo 6 brejkbalov.

BRISBANE. Ruskej tenistke Marii Šarapovovej sa v pondelok vydaril návrat do oficiálneho súťažného diania po viac ako štyroch mesiacoch zdravotnej odmlky.

Rekonvalescentka po zranení pravého ramena povolila v 1. kole turnaja WTA v austrálskom Brisbane len tri gemy Francúzke Caroline Garciovej, s ktorou sa riadne potrápila na parížskom Roland Garros 2011.

Tentoraz Šarapovová dominovala za 64 minút 6:3, 6:0 a v bilancii zo vzájomných súbojov s 20-ročnou 74. hráčkou počítačového poradia zvýšila na 3:0.

Využila 4 zo 6 brejkbalov, sama nečelila žiadnej hrozbe straty podania. Po svojom prvom servise si pripísala 83 % takto rozohraných fiftínov, po druhom podaní mala úctyhodnú efektivitu 70 %, zdolaná iba 27 %.

Niekdajšia líderka svetového rebríčka Šarapovová, teraz štvrtá v renkingu, hrala prvý raz od 13. augusta, keď v americkom Cincinnati podľahla domácej Sloane Stephensovej.

Následne nútene oželela newyorské grandslamové US Open či istanbulský koncoročný šampionát.

Začiatkom decembra v exhibičnom zápase v kolumbijskej Bogote podľahla inej bývalej jednotke hodnotenia Ane Ivanovičovej zo Srbska.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Šarapovová hrala po štyroch mesiacoch, súperke nadelila kanára