Sapara začal prípravu s Ružomberkom, jeho prioritou je zahraničie

(Autor: TASR)
SITA|8. jan 2014 o 17:35

V úvode ročníka ukončil Marek Sapara zmluvu s tureckým Trabzonsporom.

RUŽOMBEROK. Futbalisti MFK Ružomberok začali v stredu prípravu na jarnú časť súťažnej sezóny 2013/2014. Na úvodnom zraze privítali tréneri 25 hráčov. Chýbal brankár Tomáš Lešňovský, s ktorým klub ukončil spoluprácu, a tiež srbská dvojica Milorad Nikolič, Goran Adamovič, ktorá sa k mužstvu pripojí vo štvrtok. V ružomberskom klube nebudú na jar pôsobiť Bosniak Adi Mehremič a Michal Janec, obom sa na Liptove skončilo hosťovanie.

Do prípravného procesu sa zapojil aj slovenský reprezentant a bývalý hráč MFK Marek Sapara, ktorý na trávnikoch absentoval niekoľko mesiacov pre zranenie a následnú operáciu kolena. V úvode ročníka rozviazal skúsený 31-ročný stredopoliar zmluvu s tureckým Trabzonsporom. "Mojou prioritou je pôsobenie v zahraničí. Ak by som zostal na Slovensku, určite by som hral v Ružomberku," uviedol v stredu Sapara.

Na tréningu nechýbali ani najlepší strelci jesennej časti Corgoň ligy - jedenásťgóloví Miloš Lačný a Léandre Gaël Tawamba Kana. Dvadsaťpäťročný levočský rodák Lačný pripustil svoj odchod z klubu. "Všetko je zatiaľ otvorené. Mám ľudí, ktorí zabezpečujú moju budúcnosť," vyhlásil Lačný.

Tréner MKF Jozef Vukušič vyjadril spokojnosť s programom prípravy. "Som rád, že tím absolvuje sústredenie v Turecku, nebolo to v Ružomberku zvykom. Čakajú nás kvalitné zápasové previerky," vyhlásil na úvodnom zraze kouč Liptákov a dodal: "Naše ciele zostávajú vysoké. Pokiaľ ide o doplnenie kádra, potrebovali by sme získať brankára a ľavého obrancu. Bol by som najradšej, ak by jesenný káder zostal pokope, ale k nejakým pohybom v mužstve určite dôjde."

MFK Ružomberok je po jesennej časti Corgoň ligy na treťom mieste v tabuľke, prvý zápas v najvyššej slovenskej súťaži po zimnej prestávke absolvuje 1. marca na pôde Spartaka Myjava.

Zmeny v kádri:

Príchody: Július Szöke (hosťovanie), Peter Ličko, Mikuláš Bumbera, Tomáš Gerát (všetci návrat z hosťovania), Dominik Kružliak, Filip Kolorédy, Milan Ferenčík, Matej Čurma (všetci z dorastu)

Odchody: Tomáš Lešňovský (ukončenie spolupráce), Adi Mehremič, Michal Janec (obaja ukončenie hosťovania)

Prehľad prípravných zápasov MFK Ružomberok pred jarnou časťou futbalovej Corgoň ligy 2013/2014:

11. januára 2014: modelované stretnutie dvoch tímov, utvorených z ružomberského A-mužstva (11.00 h, hrá sa v Ružomberku)

17. januára: MŠK Žilina - MFK Ružomberok (11.00 a 13.00, Žilina)

21. januára: FC Zbrojovka Brno (ČR) - MFK Ružomberok (14.30, Brno)

22. januára: Dukla Praha (ČR) - MFK Ružomberok (13.00, Praha)

24. januára: Sparta Praha (ČR) - MFK Ružomberok (11.00 a 14.00, Praha)

28. januára: ŽP Šport Podbrezová (II. liga) - MFK Ružomberok (11.00 a 14.00, Podbrezová)

31. januára: Šopron VSE (Maď.-II.) - MFK Ružomberok (dejisko zatiaľ neurčené)

7. februára: FC Botosani (Rum.) - MFK Ružomberok (v rámci sústredenia v Turecku)

8. februára: FK Partizan Belehrad (Srb.) - MFK Ružomberok (v rámci sústredenia v Turecku)

11. februára: MTK Budapešť (Maď.) - MFK Ružomberok (v rámci sústredenia v Turecku)

15. februára: FC Karpaty Ľvov (Ukr.) - MFK Ružomberok (v rámci sústredenia v Turecku)

22. februára: MFK Ružomberok - FC Hoverla Užhorod (Ukr.) /NTC v Poprade/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Sapara začal prípravu s Ružomberkom, jeho prioritou je zahraničie