Sánkarom sa pozdáva olympijská dráha v Soči

(Autor: ILUSTRAČNÉ TASR)
SITA|20. nov 2012 o 15:11

Dráha v ruskom zimnom stredisku je presne taká aká má byť, tvrdí tréner našich sánkarov.

SOČI/BRATISLAVA. Slovenskí sánkarskí reprezentanti si pred začiatkom nastávajúcej sezóny, ktorá odštartuje tento týždeň úvodným podujatím Svetového pohára v rakúskom Iglse, vyskúšali aj novú dráhu v centre "Sanki” v Ržanej Poľane. V dejisku súťaží ZOH 2014 v Soči strávili deväť tréningových dní. Šéftréner SR Ľubomír Mick vyslovil po návrate z Ruska spokojnosť s ľadovým toboganom.

"Povedal by som, že táto dráha je ´dospelá´, teda presná taká, aká má byť. Nenašiel som na nej žiadnu chybu," podelil sa Mick pre agentúru SITA o prvé skúsenosti a pokračoval v charakteristike ľadového koryta, v ktorom sa bude bojovať o olympijské medaily v boboch, skeletone a na saniach: "Je dostatočne dlhá i rýchla, aj keď nie extrémne, a zaujímavá. Pretekár môže počas jazdy urobiť veľa chýb, ale tie neohrozujú jeho život. Či v noci alebo cez deň je dobre osvetlená, na ZOH to budú pekné preteky."

Najhoršiu skúsenosť s olympijskou dráhou mala zo Slovákov Veronika Figliarová, ktorá sa nevyhla pádu. Jej krk na niekoľko dní zdobil spevňujúci golier a nohu sadra. Podľa Mickových slov by však mala byť čoskoro v poriadku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Sánkarom sa pozdáva olympijská dráha v Soči