Šancu na nemecký titul má ešte päť tímov

SITA|15. máj 2009 o 13:07

Zostávajúce dve kolá najvyššej nemeckej futbalovej súťaže sľubujú nesmierne dramatický boj o majstrovský titul.

BERLÍN. Zostávajúce dve kolá najvyššej nemeckej futbalovej súťaže I. bundesligy 2008/09 sľubujú nesmierne dramatický boj o majstrovský titul.

Päť adeptov, jeden víťaz

V hre o ligový primát je totiž stále až kvinteto mužstiev. Najlepšiu východiskovú pozíciu má dvojica VfL Wolfsburg - Bayern Mníchov, ktorá je so ziskom 63 bodov bok po boku na čele tabuľky. Obaja najvážnejší ašpiranti na zisk titulu zvíťazili v utorok na domácich štadiónoch nad svojimi súpermi presvedčivo 3:0.

Wolfsburg, ktorého dres si oblieka aj slovenský reprezentačný obranca Peter Pekarík, odohrá zápas na pôde Hannoveru. Očakáva sa, že "vlci" zaberú najmä v útoku. Dvojica Grafite - Edin Džeko má na svojom konte už úctyhodných 46 gólov v tejto sezóne I. bundesligy.

"Proti Hannoveru si veríme. Moji zverenci dokázali, že majú veľmi odolnú psychiku. Po zahanbujúcej prehre v Stuttgarte sme doma nedali šancu Dortmundu, teší ma najmä naša vysoká strelecká potencia," vyhlásil tréner Wolfsburgu Felix Magath.

V prípade rovnosti bodov na konci sezóny rozhodne o zisku majstrovského titulu celkové skóre. "Strieľanie gólov je v tejto časti ročníka nesmierne dôležité. Skóre zohrá významnú úlohu," nechal sa počuť brazílsky kanonier Grafite, ktoré je aktuálne najlepším strelcom najvyššej nemeckej súťaže s 24 gólmi.

Obháji Bayern titul?

Obhajca trofeje Bayern Mníchov odcestuje na horúcu pôdu Hoffenheimu. Nováčik ukázal najmä v jesennej časti sezóny, že na vlastnom ihrisku nerozdáva body zadarmo. Pre staronového kormidelníka najslávnejšieho nemeckého klubu Juppa Heynckesa to bude štvrté stretnutie na lavičke Bayernu. V doterajších troch bol stopercentný.

"Nikto si nemôže dovoliť zaváhanie. Ak niekto z ašpirantov na titul prehrá, bude to znamenať koniec jeho nádejí. Rozmýšľať o možnostiach a teoretických šanciach je momentálne nesprávne. Sústredíme sa na náš najbližší duel," vyhlásil Heynckes, ktorého od 1. júla nahradí vo funkcii Holanďan Louis van Gaal.

Bayern bude mať už k dispozícii útočníka Miroslava Kloseho, ktorý sa prvýkrát po zranení členka objavil v zostave Bavorov v utorňajšom zápase proti Leverkusenu, keď sa na ihrisko dostal v 86. min ako striedajúci hráč. Heynckes však vyhlásil, že uprednostní Lukasa Podolského, ktorému sa v ostatných dueloch darí herne aj strelecky.

O jediný bod menej ako vedúca dvojica má berlínska Hertha a o dva body za vedúcim duom zaostáva VfB Stuttgart. Už len teoretickú šancu na titul má Hamburger SV, ktorý má dve kolá pred koncom súťaže o päť bodov menej ako Wolfsburg s Bayernom, ale relatívne najľahší žreb. V šlágri kola sa na ihrisku Herthy predstaví ambiciózny tím Schalke 04 Gelsenkirchen. Klub z hlavného mesta Nemecka má možnosť prvýkrát v histórii získať majstrovský titul.

"Je skvelé, že sa nám podarilo zabezpečiť si miestenku v pohárovej Európe už pred koncom aktuálnej sezóny. Máme však vyššie ciele, chceme titul. Atmosféra v meste je neskutočná, všade sa rozpráva o futbale," vyhlásil tréner Herthy Lucien Favre. Všetky zápasy 33. kola sú na programe v sobotu 16. mája o 15.30 h.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Šancu na nemecký titul má ešte päť tímov