San Jose zdolalo Detroit 2:1, Washington podľahol Tampe

Ryan Malone (vľavo) a Dominic Moore oslavujú popri Alexandrovi Ovečkinovi gól Tampy do prázdnej brány Washingtonu.
Ryan Malone (vľavo) a Dominic Moore oslavujú popri Alexandrovi Ovečkinovi gól Tampy do prázdnej brány Washingtonu. (Autor: TASR)
SITA|30. apr 2011 o 07:58

O víťazstve San Jose rozhodol až v 8. minúte predĺženia center Benn Ferriero. Washington prehral na vlastnom ľade s Tampou 2:4.

WASHINGTON. Hokejisti Tampy Bay zvíťazili v úvodnom stretnutí semifinálovej série play-off Východnej konferencie NHL, keď v piatok zdolali Washington na jeho ľade 4:2. O úspechu "bleskov" rozhodol záver druhej tretiny, v ktorej dokázali otočiť vývoj zápasu vo svoj prospech. Najprv v 37. min vyrovnal na 2:2 Steve Downie a 32 sekúnd pred sirénou priklonil misky váh na stranu floridského tímu ostrostrelec Steven Stamkos.

"Poviem vám pravdu, neočakávali sme toto víťazstvo," skonštatoval tréner víťazného tímu Guy Boucher a pokračoval: "Náš súper je doslova hokejový stroj. Je to výnimočný tím a bolo naozaj prekvapujúce, že sa nám dnes podarilo na ich ľade triumfovať."

Hráči Lightning hrajú momentálne s veľkou chuťou, čo dokázali aj svojím štvrtým víťazstvom v rade. Tri z ich úspechov sa pritom zrodili u súperov.

"Myslím si, že iba sme pokračovali v tom, čo ukazujeme celé play-off. Keď sa dostaneme do vedenia, chceme si ho udržať, čo sa nám zatiaľ darí. Súper však mal veľa dobrých šancí. Rollie nás ale udržal nad vodou a keď musel, vytiahol dobrý zákrok. Dnes sme podali dobrý tímový výkon," zhodnotil stretnutie hviezdny útočník Tampy Bay Steven Stamkos.

V druhom piatkovom zápase nedopostilo San Jose domácu prehru v prvom dueli tejto fázy eliminácie s Detroitom, "žraloci" sa ale poriadne vytrápili a o ich víťazstve 2:1 rozhodol až v 8. min predĺženia v deň svojich 24. narodenín v play-off debutujúci center Benn Ferriero.

"V predĺžení takýchto zápasov vám môže priať šťastie a to sa dnes aj stalo. Náhodou sa ku mne dostal odrazený puk a napokon skončil v sieti," okomentoval svoj rozhodujúci gól Ferriero. Predtým sa v 10. min presadil nestarnúci Nicklas Lidström a až o 41 minút neskôr dokázal vyrovnať Joe Pavelski.

Kalifornské mužstvo triumfovalo v tohtoročnej vyraďovacej časti doteraz celkovo 5-krát, z toho v štyroch prípadoch rozhodlo o svojej výhre až v predĺžení. "V nadstavenom čase sa nám momentálne darí. V predĺžení každý vygraduje svoj výkon a je dobré pre tento tím, že dokáže zvíťaziť," povedal kapitán San Jose Joe Thornton.

V sobotu sú na programe taktiež dva zápasy 2. kola play-off. V prvom semifinále Východnej konferencie sa stretne Philadelphia s Bostonom, ktorého kapitánom je slovenský obranca Zdeno Chára a na Západe sa uskutoční druhé meranie síl medzi Vancouverom a Nashvillom (stav série 1:0).

Výsledky - piatok:

2. kolo play-off NHL, resp. semifinále konferencií - 1. zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

VÝCHODNÁ KONFERENCIA:

Washington - Tampa Bay 2:4 (1:1, 1:2, 0:1) - stav série 0:1

Góly: 5. Siomin (Sturm), 22. Fehr (Chimera, M. Johansson) - 3. Bergenheim (Downie, Lundin), 37. Downie (Lecavalier, Purcell), 40. Stamkos (Brewer, Lecavalier), 60. Moore (A. Hall, Hedman). Vylúčení: 4:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 28:24, brankári: Neuvirth - Roloson. Diváci: 18 398.

ZÁPADNÁ KONFERENCIA:

San Jose - Detroit 2:1 po predĺžení (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0) - stav série 1:0

Góly: 51. Pavelski (J. Thornton, Dan Boyle), 68. Ferriero (Couture, Dan Boyle) - 10. Lidström (Daciuk). Vylúčení: 4:8, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 46:25, brankári: Niemi - Howard. Diváci: 17 562.

Sobotňajší program:

Východ: Philadelphia - Boston (1. zápas), Západ: Vancouver - Nashville (2. zápas, stav série 1:0)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»San Jose zdolalo Detroit 2:1, Washington podľahol Tampe