Safinov návrat do ruského tímu proti Srbsku

SITA|29. jan 2008 o 10:48

MOSKVA 29. januára (SITA) - V nominácii ruských tenistov na stretnutie proti Srbsku v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny Davisovho pohára 2008 reprezentačných družstiev figurujú Nikolaj Davydenko, ...

MOSKVA 29. januára (SITA) - V nominácii ruských tenistov na stretnutie proti Srbsku v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny Davisovho pohára 2008 reprezentačných družstiev figurujú Nikolaj Davydenko, Michail Južnyj, Dmitrij Tursunov a Marat Safin. Posledný spomenutý sa vracia do výberu kapitána Šamila Tarpiščeva po tom, ako v decembrovom portlandskom finále uplynulého ročníka s USA ("zborná" prehrala 1:4) chýbal pre slabú formu a pretrvávajúce problémy s kolenom. Disponovanejším reprezentačným kolegom vtedy ustúpil sám po návrate z himalájskej expedície. Atraktívny moskovský duel sa uskutoční 8. - 10. februára v Malej športovej aréne Lužniki s kapacitou 6480 divákov na tvrdom povrchu RuKortHard.

"Marat určite bude v zostave," predznamenal Tarpiščev z Izraela, kde momentálne je ako kapitán fedcupového tímu pred víkendovým vystúpením Rusiek v tejto súťaži. "Určite to pre nás nebude prechádzka parkom. Srbsko predsa disponuje dvoma šampiónmi z Australian Open," pripomenul prezident Ruskej tenisovej federácie a člen Medzinárodného olympijského výboru Tarpiščev čerstvé melbournské triumfy Novaka Djokoviča vo dvojhre a Nenada Zimonjiča v miešanej štvorhre. Rusko je šampiónom 2002 a 2006 a lídrom rebríčka krajín, v ktorom Srbsko, nováčik medzi elitou, figuruje na 15. priečke.


Nominácia tenistov Ruska na zápas proti Srbsku v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny Davisovho pohára 2008 reprezentačných tímov (Moskva, Malá športová aréna Lužniki, tvrdý povrch RuKortHard):

Nikolaj Davydenko, Michail Južnyj, Dmitrij Tursunov, Marat Safin, kapitán Šamil Tarpiščev


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Safinov návrat do ruského tímu proti Srbsku