Ružomberok zatiaľ zaostáva. Galád: Od niektorých hráčov čakám viac

Naposledy futbalisti Ružomberka prehrali na ihrisku Slovana Bratislava. Na snímke v spleti hráčov hlavičkuje Martin Boszorád.
Naposledy futbalisti Ružomberka prehrali na ihrisku Slovana Bratislava. Na snímke v spleti hráčov hlavičkuje Martin Boszorád. (Autor: SITA)
SITA|11. aug 2015 o 18:48

Cez leto prišli do klubu zaujímavé mená. Martin Jakubko, Tomáš Ďubek či Peter Maslo. Futbalisti Ružomberka však v úvodných troch kolách získali iba jeden bod.

RUŽOMBEROK. Letnými príchodmi skúsených hráčov Martina Jakubka, Tomáša Ďubeka i Petra Masla sa čakalo, že MFK Ružomberok bude po minuloročnom siedmom mieste v tejto sezóne mútiť vody na najvrchnejších priečkach tabuľky.

Mužstvo pod vedením skúseného trénera Ivana Galáda však získalo v doterajších troch vystúpeniach iba jediný bod - za nerozhodný výsledok v druhom kole v Senici (1:1).

Za kratší koniec Ružomberčania ťahali doma proti nováčikovi zo Skalice (1:3) i naposledy v nedeľu na Pasienkoch proti Slovanu Bratislava (1:2). Domáci duel tretieho kola proti Trnave odložila Únia ligových klubov pre virózu v tíme Spartaka.

V súčasnosti napriek nerovnakému počtu zápasov jednotlivých tímov patrí klubu spod Čebraťa až desiate miesto v klasifikácii s jediným bodom a skóre 3:6.

Naposledy prehral Ružomberok na ihrisku Slovana.

"Niekde robíme chybu, keď v treťom zápase vedieme 1:0 a nezvíťazíme. Zošák netrafil prázdnu bránu, to bol rozhodujúci moment. Od niektorých hráčov očakávam na trávniku oveľa viac," vyjadril sa po stretnutí so Slovanom tréner Ivan Galád.

Jedným z ťahúňov mužstva má byť navrátilec Tomáš Ďubek. Po dvanástich rokoch v ružomberskom kolektíve strávil uplynulú sezónu v českom prvoligovom klube Slovan Liberec - anabáza mu nevyšla podľa predstáv.

Po letnom návrate do známeho prostredia dvadsaťosemročný stredopoliar zatiaľ nenapĺňa ružomberské predstavy.

tofiloski_res.jpg

Ružomberský brankár Darko Tofiloski boxuje loptu v zápase proti Slovanu. FOTO - SITA.

"Viem, že teraz nie som v takej forme, v akej som býval. Moja výkonnosť sa nedá porovnať s časmi, keď som bol v reprezentácii alebo keď som odchádzal z Ružomberka," citovala internetová stránka fortunaliga.sk slová Tomáša Ďubeka.

"Domáca súťaž však má vyššiu úroveň, kluby zlákali do mužstiev zaujímavé mená. Verím, že sa v nej budem postupne zlepšovať. Momentálne, žiaľ, na reprezentačný dres nemôžem ani pomyslieť," dodal Ďubek.

Zatiaľ má na konte jeden štart v najcennejšom drese. Vtedajší tréneri Stanislav Griga a Michal Hipp mu dali príležitosť 7. júna 2013 vo Vaduze proti Lichtenštajnsku (1:1) v kvalifikácii MS 2014.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ružomberok zatiaľ zaostáva. Galád: Od niektorých hráčov čakám viac