Ruský brankár opäť zaváhal, nahnevaný Capello za tým vidí oslepenie laserom

Ruský brankár Akinfejev.
Ruský brankár Akinfejev. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. jún 2014 o 09:44

Rusko na svetovom šampionáte nepostúpilo zo skupiny. Nepomohol mu ani taliansky tréner Capello.

CURITIBA. Po fatálnej chybe v úvodnom zápase na MS s Kórejskou republikou (1:1) zaváhal brankár ruskej futbalovej reprezentácie Igor Akinfejev aj vo štvrtkovom rozhodujúcom dueli v H-skupine s Alžírskom.

V 60. minúte podbehol v päťke center z pravej strany, Islam Slimani ho prehlavičkoval a vyrovnal skóre na 1:1, čo znamenalo vyradenie zbornej z turnaja a postup severoafrického tímu do osemfinále.

Oslepil ho laser

Tréner Ruska Fabio Capello sa však svojho zverenca po zápase zastal, podľa neho Akinfejeva "rozhodil" laser, ktorým ho oslepil jeden z nedisciplinovaných divákov.

Televízne zábery potvrdili, že ruského brankára pred priamym kopom niekoľkokrát zasiahol zelený svetelný lúč. "Nehľadám výhovorky a akceptujem prehry. Nášho brankára však desať sekúnd pred inkasovaným gólom zasiahol laser a bol ním v rozhodujúcej chvíli oslepený. Je to vidno na fotografiách i na videozázname. Nepáči sa mi to," hneval sa Capello, ktorého citovala agentúra Reuters.

Slimaniho gól.

slimaniii.gif

Hrajú len doma

V severoafrických krajinách je používanie laserov stále väčším problémom. Minuloročné finále Africkej Ligy majstrov medzi egyptským tímom Al-Ahly a juhoafrickým Orlando Pirates negatívne ovplyvnili zelené laserové svetlá, ktoré neustále osvecovali tváre hráčov.

Akinfejev kiksoval už v úvodnom vystúpení Rusov na svetovom šampionáte v Brazílii proti Kórejskej republike (1:1). Po strele Lee Keun-ho spoza šestnástky prepadla lopta brankárovi CSKA Moskva cez prsty do siete a Ázijci od 68. minúty viedli 1:0. Deľbu bodov na štadióne v Cuiabe zariadil o šesť minút neskôr ďalší náhradník Alexander Keržakov.

Capello nominoval na brazílsky šampionát hráčov výhradne z najvyššej domácej súťaže. Tento ťah mu pred turnajom vyčítali mnohí odborníci a po troch zápasoch "zbornej" sa ich kritika ukázala ako oprávnená. "Som presvedčený, že pôsobenie v zahraničí je pre každého hráča iba pozitívnym krokom v jeho kariére. Pomáha to v profesionálnom raste, hráčov to zocelí, majú potom väčšie skúsenosti. V domácej súťaži nie je priestor na zlepšovanie sa," hľadal príčiny ruského neúspechu kouč Capello.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Ruský brankár opäť zaváhal, nahnevaný Capello za tým vidí oslepenie laserom