Ruská federácia súhlasí, aby Hiddink do konca sezóny viedol i Chelsea

TASR|10. feb 2009 o 18:03

Ruská futbalová federácia dala súhlas holandskému trénerovi ruskej reprezentácie Guusovi Hiddinkovi, aby do konca aktuálnej sezóny koučoval anglický klub FC Chelsea.

BELEK. Ruská futbalová federácia dala súhlas holandskému trénerovi ruskej reprezentácie Guusovi Hiddinkovi, aby do konca aktuálnej sezóny viedol i anglický klub Chelsea Londýn.

"Nevidíme to ako problém," oznámil generálny riaditeľ ruskej federácie Alexej Sorokin a dodal, že "Guus môže v rovnakom čase kombinovať prácu s dvoma mužstvami". Nástupca brazílskeho kouča Luiza Felipeho Scolariho na lavičke londýnskej Chelsea je už de facto dlhší čas na výplatnej listine ruského miliardára Romana Abramoviča. Plat za prácu pri ruskej reprezentácii totiž dostával priamo od majiteľa Chelsea, ktorý netají, že je fanúšikom 62-ročného Holanďana.

V utorok Hiddink v Turecku, kde je s ruskou reprezentáciou na sústredení, oznámil: "Keby išlo o iný klub, okamžite by som ponuku odmietol. Chelsea je však niečo iné, keďže mám veľmi dobré vzťahy s jej majiteľom Romanom Abramovičom. Ak budem môcť, rád mu pomôžem".

Keďže ruská federácia súhlasila s rokovaním na linke Chelsea - Hiddink, dalo sa tušiť, že príde k dohode. Holanďan však prezradil, že chce "v každom prípade pokračovať v dlhodobom projekte s ruskou reprezentáciou, bojujúcou o účasť na MS 2010". A na lavičke Chelsea plánuje sedieť iba do konca bežiacej sezóny. Hiddink už dvojúlohu na trénerskej lavičke pozná: v roku 2006 priviedol PSV Eindhoven k holandskému majstrovskému titulu a reprezentáciu Austrálie do osemfinále MS v Nemecku.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov