Otec o pozvánke do reprezentácie vedel skôr ako syn. Je to odmena za tvrdú prácu

Stanislav Škorvánek v bránke Slovenska.

Otec o pozvánke do reprezentácie vedel skôr ako syn. Je to odmena za tvrdú prácu

Stanislav Škorvánek v bránke Slovenska. (Autor: TASR/AP)
Stanislav Škorvánek v bránke Slovenska.
Stanislav Škorvánek v bránke Slovenska. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|26. máj 2023 o 15:24

Škorvánek je s 95,37-percentnou úspešnosťou zákrokov na čele hodnotenia brankárov.

Slovenskí hokejisti už pricestovali z majstrovstiev sveta v hokeji a po náročnej sezóne si oddýchnu v kruhu najbližších. 

Na stretnutie so synom sa teší aj STANISLAV ŠKORVÁNEK starší. Počas šampionátu boli spolu v kontakte. „Snažil som sa ho povzbudiť a mať pozitívne myslenie. Každý hráč potrebuje nejak upokojiť, povzbudiť alebo potľapkať po pleci,“ uviedol otec v rozhovore pre Sportnet. 

Brankár Škorvánek sa postavil do brány v štyroch zápasoch, vychytal tri víťazstvá a získal ocenenie pre jedného z trojice najlepších hráčov slovenskej reprezentácie. 

Slovensko skončilo na šampionáte na deviatom mieste. Ako ste prežívali zápasy, v ktorých chytal váš syn?  

Je to zodpovednosť chytať v bráne na majstrovstvách sveta. Celá rodina ho podporujeme a prežívali sme to s napätím. Veľmi sme mu fandili. Nakoniec to dopadlo nad očakávania. Boli sme vďační a radi, že sa mu darilo. 

Ja však nepatrím k ľuďom, ktorí lepia na televízore a hltajú každú minútu zápasu. Sledujem to priebežne. Niekedy si to dokonca pozriem zo záznamu a v pokoji. 

Chodili nám podporné správy od príbuzných. Bolo to pekné, vážime si to. 

Bolo správ veľa? 

Po prvom víťaznom zápase s Lotyšmi ich prišlo viac. Potom ich ubúdalo. Možno to ľudia od neho už čakali a jeho výkon nebol prekvapenie. Pre nás to však bolo stále milé prekvapenie. Tešili sme sa z každého víťazstva rovnako. 

V stretnutí s Lotyšskom dostal ocenenie pre najlepšieho hráča. Čo to vo vás vyvolalo? 

Bolo to pekné. Dúfali sme, že by to mohlo na neho padnúť, keďže veľa gólov mužstvo nedalo. Je to odmena za jeho prácu a roky driny, ktoré absolvoval. Zistil, že to má zmysel a nebolo to zbytočné. Zaslúžil si to. Je to veľké zadosťučinenie.

Podobné pocity ste museli mať aj pri ocenení pre najlepšieho hráča Slovenska na turnaji, však? 

Dozvedel som sa to už iba v správach. Zaslúžili by si to obaja brankári. Ocenenie mohol získať pravdepodobne iba jeden z nich. Možno rozhodli podľa čísel alebo iných skutočností. 

Spomínate si počas jeho zápasov na nejaký moment, ktorý vám utkvel v pamäti? 

Prvá tretina s Čechmi bola ťažká. Myslím, že doplatil na nedostatok skúseností. Bol to prvý podobný zápas, ktorý chytal. Ak by ich mal odchytaných viac, tak by možno reagoval inak na určité situácie. Sám to priznal. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Otec o pozvánke do reprezentácie vedel skôr ako syn. Je to odmena za tvrdú prácu