Kam zmizol Bartečko? Trénuje a rozpráva Američanom o titule majstra sveta

Ľuboš Bartečko
Ľuboš Bartečko (Autor: TASR)
Nikola Baďová|28. máj 2022 o 14:20

V Nashville trénuje juniorský tím a riadi klub.

Majster sveta ĽUBOŠ BARTEČKO na stretnutí so zlatými chlapcami z Göterborgu chýbal. Posledných šesť rokov žije v Amerike, kde sa venuje rozvoju mladých hráčov. Jeho syn Dominik je takisto hokejista a pred sebou má univerzitnú ligu. 

Vystúpenie slovenských hráčov na šampionáte vo Fínsku sledoval prostredníctvom výsledkov. „Craig Ramsay trénoval na najvyššej úrovni. Z mladých hráčov vedel vytlačiť maximum,“ vyzdvihol trénera Bartečko. 

Tento rok ubehlo dvadsať rokov od zisku zlata v Göterborgu. Zaspomínali ste si na tento historický moment?

Už šesť rokov žijem v Amerike a som mimo diania na Slovensku. Minulý rok ma navštívil Vladimír Országh a vtedy sme si zaspomínali. Richard Lintner mi prednedávnom volal a vylovili sme pár zážitkov. Je to dvadsať rokov, ale spomienky stále budú. Je to niečo, čo sa nedeje každý rok. 

V Nashville sme postavili novú halu, kde mám vyvesené svoje dresy z majstrovstiev sveta. Každý deň ich vidím a pripomína mi to, čo sme dosiahli. Stane sa, že sa ľudia pýtajú, čo to je a odkiaľ to je. Porozprávam im príbeh slovenského titulu majstra sveta a spomienky si stále oživujem. 

A čo majstrovské oslavy?

Najprv sme oslavovali na pódiu v Göteborgu, ale najväčšie oslavy boli na Slovensku. Prekvapilo nás mnoho priaznivcov na letisku, keď sme vystúpili z lietadla. Bolo to naozaj pekné, koľko tam bolo ľudí. Veľa fanúšikov nám mávalo aj popri ceste, keď sme šli na Námestie SNP. Tieto spomienky sú naozaj krásne, to mi ostane navždy v pamäti. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Kam zmizol Bartečko? Trénuje a rozpráva Američanom o titule majstra sveta