Rozhodca sa smial z Gerrarda, dostal trest

Mark Brown
Mark Brown (Autor: getty images)
Peter Klimko|26. feb 2011 o 10:22

Správaním nešiel príkladom a tak si tri týždne nezapíska. Mark Brown si na internete robil žarty zo šancí Liverpool FC, resp. Stevena Gerrarda na zisk majstrovského titulu a tak je prvým rozhodcom, ktorý za niečo podobné dostal trest.


BRATISLAVA. Nie je žiadnym tajomstvom, že si priaznivci konkurentov Liverpool FC pravidelne doberajú jeho kapitána Stevena Gerrarda. Dôvod je prostý, 30-ročný anglický reprezentant ešte v kariére domáci majstrovský titul nezískal.

Gerrard ešte anglický titul nezískal. Mnohí si ho doberajú

"A ani nezíska," s obľubou vyhlasujú najmä prívrženci Manchestru United, ešte stále najväčšieho nepriateľa klubu z Anfieldu. Tých z času načas podporia aj známe mená z futbalového sveta.

"Ak chce vyhrať Premier League, mal by zmeniť pôsobisko," zhodli sa Cantona, Mourinho, Nani, dokonca aj legenda LFC Keegan, tiež Gascoigne či Hoddle. Poslední dvaja menovaní pritom takisto nevedia, aké je to vyhrať anglickú ligu.

Tých, ktorí Gerrardovi, v úvodzovkách doprajú, je plný internet. Na Facebooku môžete nájsť skupinu, kde sa autor vo futbalistovom mene ironicky pýta: "Chcete vidieť moje premierleagueové medaily?" Keď sa však na túto tému vyjadrí profesionálny rozhodca, je zle. Teda pre neho určite.

Nešikovný rozhodca

Mark Brown to navyše urobil veľmi nešikovne, keď si podľa metro.co.uk Gerrarda a spol. doberal na svojom Facebooku. Navyše ani nie dva týždne po tom, ako Futbalová asociácia (FA) vydala vyhlásenie, že sa bude pozorne zaoberať aj správaním sa hráčov na internete. Oblečením rozhodcu Webba do dresu Man Utd ich k tomu inšpiroval holandský futbalista Ryan Babel.

Brown síce nie je hráč, jeho šéf Mike Riley ale neváhal a na tri týždne mu zastavil činnosť. "Každý, kto pôsobí v anglickom futbale by si mal ctiť túto možnosť. Všetci zamestnanci asociácie, kluboví funkcionári a futbalisti musia ísť svojim správaním príkladom," vyhlásil pred poldruha rokom bývalý výkonný riaditeľ FA Ian Watmore.

Medzitým sa rozbehla široká diskusia. "Šance Liverpoolu na titul vlastne ani neexistujú, zamestnanci FA by si aj tak mali rozmyslieť, čo uverejnia. Uvedomiť si hranicu. Brown si po tejto skúsenosti dvakrát rozmyslí, čo na internete uverejní," znie reakcia nielen na arbitra, ale aj na tvrdenie, že si "každý môže písať, čo chce".

Zdá sa, že na internete robia problémy len liverpoolski futbalisti. Ďalší z nich, fanúšikmi ostro kritizovaný Paul Konchesky musel vysvetľovať, prečo ich jeho matka nazvala spodinou. Možno tak neurobil dostatočne, veď aktuálne už hosťuje o súťaž nižšie v Nottinghame.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov