Rozhodca pomohol českým futbalistom k remíze v Škótsku

Český futbalista Milan Baroš a Škót Christophe Berra počas kvalifikačného zápasu o postup na EURO 2012 v škótskom Glasgowe.
Český futbalista Milan Baroš a Škót Christophe Berra počas kvalifikačného zápasu o postup na EURO 2012 v škótskom Glasgowe. (Autor: TASR)
TASR|3. sep 2011 o 19:54

Gól z kontroverznej penalty v 90. minúte zabezpečil Česku dôležitý bod za remízu 2:2 na pôde Škótska v kvalifikácii EURO 2012.

Nazlostený domáci tréner Craig Levein po zápase vinil zo straty bodov holandského rozhodcu Kevina Bloma.

GLASGOW. Nazlostený domáci kouč Craig Levein po zápase vinil zo straty bodov holandského rozhodcu Kevina Bloma.

Česi boli v prvom polčase aktívnejším mužstvom, ale Milan Baroš z piatich metrov prestrelil bránku a tak trestali domáci - do vedenia ich dostal tesne pred prestávkou presnou strelou Kenny Miller.

Snahu hostí o vyrovnanie korunoval v 78. minúte Jaroslav Plašil, keď dorážal loptu do siete bruchom, no už o chvíľu neskôr po obrovskej chybe Jana Rajnocha dostal Škótov opäť do vedenia kapitán Darren Fletcher.

Záver zápasu však bol v réžii arbitra Bloma. Najskôr v poslednej minúte riadneho času odpískal kontroverznú penaltu pre Čechov po údajnom faule na Jana Rezeka, ktorú Michal Kadlec bezpečne premenil. V nadstavení podobnú situáciu na druhej strane posúdil opačne a domáceho Christophe Berru navyše odmenil žltou kartou.

"Musím byť opatrný, čo poviem. Môžem však povedať, že sme nestratili zápas preto, že sme niečo spravili zle. Viním z toho rozhodcu. Dve jeho obrovské chyby. Berru zložili v šestnástke a on dostal kartu za filmovanie!," neskrýval po zápase rozhorčenie škótsky tréner Levein.

"V našich hlavách prevažuje sklamanie. Je škoda, že takýto dôležitý zápas rozhodlo zlyhanie rozhodcu. Ten neurobil iba jednu hrubú chybu, ale hneď dve. Nariadil proti nám pokutový kop a vzápätí neodpísal penaltu na druhej strane," uviedol pre bbc.co.uk kapitán Škótov Darren Fletcher. "Ešte však nie je dobojované. Na český tím čakajú ťažké zápasy a pokiaľ sa nám podarí zvládnuť utorkový duel s Litvou, môžeme ho dostať pod tlak. Skupina je ťažká a v hre je ešte stále veľa bodov."

Päťčlennú I-skupinu neohrozene vedú Španieli, za nimi nasleduje Česko, s päťbodovým odstupom Škótsko, ďalej Litva a Lichtenštajnsko.

Kvalifikácia EURO 2012

I-skupina:

GLASGOW

Škótsko - Česko 2:2 (1:0)

Góly: 45. Miller, 82. D. Fletcher - 78. Plašil, 90. M. Kadlec (z pok. kopu), rozhodoval: Blom (Hol.)

Tabuľka:

1. Španielsko 5 5 0 0 15:5 15

2. Česko 6 3 1 2 8:5 10

3. Škótsko 5 1 2 2 6:7 5

4. Litva 6 1 2 3 3:8 5

5. Lichtenštajnsko 6 1 1 4 3:10 4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Rozhodca pomohol českým futbalistom k remíze v Škótsku