Róbert Petrovický predĺžil zmluvu s hokejovým Brnom

Róbert Petrovický.
Róbert Petrovický.
Vojtech Jurkovič|1. máj 2012 o 17:14

Slovenský hokejový svetobežník Róbert Petrovický sa z otrasu mozgu spamätáva v teple na Floride. Jeho posledný klub Kometa Brno sa tiež pomaly spamätáva zo straty titulu a predĺžil s ním kontrakt.

BRATISLAVA, FLORIDA. Tridsaťosemročného centra narazil protihráč z Pardubíc zozadu na mantinel. „Nevidel som ho. Úder prišiel nečakane, nestihol som sa ani podvedome prichystať,“ spomína Petrovický.

Pre slovenského dlhoročného reprezentanta sa finálová séria s Pardubicami skončila hneď v prvom zápase. Otras mozgu je jediné zranenie, s ktorým nemožno hrať s bolesťou.

Korunovácia kamarátov

Po pár dňoch na pozorovaní chodil do kabíny v civile podporiť kamarátov. Na vlastnom ľade v Brne sa po šiestom zápase pozeral na korunováciu Slovákov Somíka a Barteka v drese Pardubíc.

„Doteraz si premietam celú sezónu. Forma nám rástla postupne. Finále bolo pre fanúšikov bonusom, ale mali sme aj na titul. Škoda, že sme nemali viac hráčov v rozhodujúcej chvíli zdravých, “ vraví z Ameriky Petras, ktorého neprekvapilo, že Kometa využila opciu a predĺžila s ním zmluvu na ďalšiu sezónu.

„Návrhy som dostával už koncom základnej časti, no neponáhľal som sa. Teraz sa musím dať poriadne dokopy. Následky otrasu morgu bývajú zákerné. Ešte mám niekedy problém s dokonalou koncentráciou, občas ma pobolieva hlava. Chce to pokoj,“dodáva majster sveta z Göteborgu 2002, ktorý pre liečbu vynechal aj oslavy desiateho výročia titulu v Bratislave.

„Mám chuť hrať hokej ďalej, prostredie v Brne je veľmi príjemné, ľudia sú žičliví,“ teší sa Róbert. Okrem neho Kometa predĺžila zmluvy s ďalšími Sovákmi Milanom Hruškom a Jozefom Kováčikom. Naopak s Brnom sa lúči Jozef Balej i fínsky gólman Sasu Hovi.

Dilema po návrate

Onedlho sa s rodinkou vráti z Ameriky do Trenčína, kde ho čaká dilema. Váha, či sa pôjde pozrieť na slovenský tím do Helsínk, ako sa mu darí na šampionáte pod vedením trénera a svokra zároveň.

„Dobre si pamätám, ako som to ťažko prežíval počas olympiády vo Vancouvri. Najradšej by som skočil na ľad,“ dodal Petrovický.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Róbert Petrovický predĺžil zmluvu s hokejovým Brnom