Ribery a Leno sú najlepšími hráčmi polovice bundesligovej sezóny

Francka Riberyho spoluhráči v Bayerne často oslavovali.
Francka Riberyho spoluhráči v Bayerne často oslavovali. (Autor: TASR / AP)
TASR|6. jan 2014 o 13:47

V ankete hlasovalo spolu 238 profesionálnych futbalistov. Prvé miesto v obsadil Franck Ribeéry, druhé jeho spoluhráč z Bayernu Arjen Robben.

BERLÍN. Krídelníka Bayernu Mníchov Francka Riberyho si zvolili jeho kolegovia za najlepšieho hráča v poli v jesennej časti nemeckej futbalovej bundesligy.

Francúzsky reprezentant vyhral pravidelnú anketu magazínu Kicker, keď získal 56,4 percenta všetkých hlasov.

V ankete hlasovalo spolu 238 profesionálnych futbalistov. Druhé miesto v nej obsadil s 11,4 percentami Riberyho spoluhráč z Bayernu Arjen Robben.

Kicker vyhlásil Lena

Tretiu priečku obsadil Marco Reus z Borussie Dortmund (6,8). Riberyho vyhlásili v auguste za najlepšieho futbalistu Európy a je aj jedným z vážnych kandidátov na zisk Zlatej lopty FIFA určenej pre najlepšieho hráča sveta za rok 2013. Meno víťaza oznámia budúci pondelok v Zürichu.

Cenu Kickeru pre najlepšieho brankára prvej polovice bundesligového ročníka získal Bernd Leno z Bayeru Leverkusen (31,2 percenta hlasov) tesne pred nemeckým reprezentačným gólmanom Manuelom Neuerom (30 percent).

Trénerskú kategóriu ovládol Lucien Favre z Borussie Mönchengladbach (22,7), ktorý doviedol svoje mužstvo k priebežnému tretiemu miestu v tabuľke.

Vraj príde Benteke

Borussia Dortmund sa musí po prestupe poľského útočníka Roberta Lewandowského do Bayernu Mníchov poobzerať po adekvátnej náhrade.

Podľa informácií špecializovaného periodika Kicker zaostrili Dortmundčania svoju pozornosť na Belgičana Christiana Bentekeho, ktorý momentálne háji farby birminghamskej Aston Villy.

Druhým zakončovateľom, ktorý je údajne na zozname Borussie pomerne vysoko, je Bentekeho krajan Michy Batshuayi zo Standardu Liége.

Bayern ráta aj s Mandžukičom

Chorvátsky futbalový reprezentant Mario Mandžukič naďalej figuruje v plánoch trénera Bayernu Mníchov Pepa Guardiolu.

Kouč bundesligového lídra tvrdí, že letný príchod poľského útočníka Roberta Lewandowského nebude mať vplyv na Mandžukičovu pozíciu v tíme.

"Mario je kvalitným futbalistom a našim najlepším strelcom. Od môjho príchodu na lavičku Bayernu je veľmi dôležitou súčasťou tímu, pomáha nám vyhrávať zápasy. Má s Bayernom platný kontrakt a nie je najmenší dôvod na to, aby sme uvažovali o jeho predaji," sprostredkovala agentúra dpa slová Guardiolu, ktoré odzneli na tréningovom kempe Bavorov v katarskej Dauhe.

Chorvátsky futbalový brankár Dario Krešič sa stal novou posilou nemeckého bundesligového Mainzu. Ako informovala agentúra dpa, reprezentačný gólman podpísal zmluvu do konca sezóny s opciou do 30. júna 2016.

Krešič, ktorý bol spoluhráčom slovenského obrancu Jána Ďuricu v Lokomotive Moskva, sa stal po vypršaní kontraktu s ruským tímom voľným hráčom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Ribery a Leno sú najlepšími hráčmi polovice bundesligovej sezóny