Rekordér Kroták na titul stále čaká

Arne Kroták. Dočká sa vytúženého titulu?
Arne Kroták. Dočká sa vytúženého titulu? (Autor: sita)
Sportnet|30. mar 2011 o 00:00

Arne Kroták je hrajúcou ikonou slovenského hokeja. Jedno mu v jeho bohatej zbierke však predsa len chýba - majstrovský titul.

Arne Kroták je hrajúcou ikonou slovenského hokeja. Je absolútnym rekordérom v počte strelených gólov v najvyššej slovenskej súťaži a rovnako tak má na svojom konte aj najviac extraligových štartov. Jedno mu v jeho bohatej zbierke však predsa len chýba - majstrovský titul.

POPRAD. Kapitán popradských kamzíkov nasúkal v doterajších 963 stretnutiach skvelých 423 gólov. Preto sa zdá byť až neuveriteľné, že ešte doposiaľ nezískal žiaden titul. Prevažnú väčšinu svojej kariéry odohral doma v Poprade.

V sezónach 2001/2002 - 2004/2005 pôsobil aj v Košiciach, kde sa však celkového prvenstva tiež nedočkal. S Popradom už k nemu bol raz veľmi blízko. Pred piatimi rokmi, keď Popradčania prehrali v pamätnom finále so Žilinou v siedmich zápasoch.

"Je pravda, že hokej hrám už dosť dlho a už asi ani poriadne nepamätám, kedy som po prvýkrát vstúpil do 'áčkarskej' kabíny, no majstrovský titul stále nemám. Teraz máme pred sebou finálovú sériu s Košicami. Urobíme všetko preto, aby sme po nej boli spokojní a šťastní," povedal nám A. Kroták.

Pod Vysokými Tatrami sa určite nenájde jediný hokejový fanúšik, ktorý by tomuto kanonierovi nedoprial vytúženú korunu. "V tomto momente nikto nevie povedať, či to vyjde, alebo nie. Sme však odhodlaní bojovať zo všetkých síl," naznačil A. Kroták.

Rady od majstrov

V popradskej kabíne je niekoľko majstrov, ktorí by celému mužstvu mohli poradiť ako na to. Niekoľko titulov majú na svojom konte aj Martin Kuľha či Jaroslav Kmiť.

"Najviac z nás ich tu má Maťo Kuľha, ktorý je v tomto smere najskúsenejší. Už aj počas semifinálovej série mal niekoľko dobrých postrehov. Keď sme to dotiahli takto ďaleko, patrilo by sa zabojovať," zdôraznil postavou nižší, no výkonmi na ľade veľký hráč.

((a))

Snaha prekaziť hetrik

Košice si brúsia zuby už na svoj tretí titul v rade, čo sa doposiaľ nikomu nepodarilo a o ničom inom prakticky ani nehovoria.

"Majú vynikajúcu sezónu, dobrý káder a rešpekt určite máme. To je však asi tak všetko," poznamenal A. Kroták.

Podtatrancov však stále trápi maródka v tíme. Otázny je dnešný štart Rogersa, málo pravdepodobný Kledrowetza, Kasíka i Lapšanského. "Všetko sa uvidí až tesne pred prvým zápasom. Verím, že niekto z nich nastúpi," ozrejmil A. Kroták.

Premiérové východniarske finále sa teda v Steel Aréne začína už dnes a pokračuje zajtra. "Do dvojzápasu v Košiciach ideme s tým, že v prvom rade musíme hrať stopercentne v defenzíve. Pozor si musíme dať na pohyb košických útočníkov, eliminovať ich. Pokúsime sa dať gól navyše, aby sme sa radovali z víťazstva," dodal A. Kroták.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rekordér Kroták na titul stále čaká