Regionálni futbalisti bilancovali

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: SITA)
Rudolf Rondzik|25. máj 2018 o 00:00

Súčasťou rokovania bolo aj ocenenie jubilantov.

KOŠICE. Od volebnej konferencie Východoslovenského futbalového zväzu (VsFZ) na konci uplynulého roka veľa času neprešlo, no zástupcovia klubov a okresných futbalových zväzov sa v Košiciach opäť stretli, aby najmä účtovne uzavreli práve rok 2017.

Súčasťou rokovania však bolo i ocenenie jubilantov z hnutia a na návrh VV VsFZ udelenie strieborného odznaku VsFZ pri príležitosti životného jubilea 70 rokov Jánovi Šafrankovi, dlhoročnému zväzovému funkcionárovi, dlhoročnému pozorovateľovi rozhodcov zo spišskonovoveského futbalového zväzu, Jozefovi Tkáčikovi a osemdesiatnikovi Deziderovi Kilerovi, zakladateľovi futbalu vo Vyšných Ružbachoch.

Pri príležitosti šesťdesiatin sa ušlo ocenenie bronzovým odznakom Alexandrovi Černegovi, dlhoročnému funkcionárovi a sponzorovi FK Borov, Imrichovi Baloghovi, hráčovi a funkcionárovi FK Barca.

Rovnaké ocenenie si vyslúžil i päťdesiatnik Emil Jacko, hráč, tréner i funkcionárska opora mesta i FK Lipany.

Predseda zväzu Richard Havrila si priebeh konferencie pochvaľoval: „Moji spolupracovníci pripravili materiály, ku ktorým delegáti nemali pripomienky. Hospodárenie našej organizácie bolo transparentné, bez zádrhov s malým prebytkom, čo konštatovali aj auditorská spoločnosť i revízna komisia nášho zväzu vo svojich stanoviskách. Ďalším dôležitým konštatovaním je spokojnosť s priebehom jarných súbojov na regionálnych ihriskách. Napriek určitým problémom vo financovaní činnosti klubov sa nám darí zabezpečiť regulárne dohratie súťaží prebiehajúceho ročníka v dospelých i mládežníckych kategóriách.”

Vnímajú obavy

V stále náročnejších finančných podmienkach, ktoré ešte viac komplikuje nový zákon o športe, sa však objavujú hlasy, že futbalová budúcnosť je v mnohých oblastiach ohrozená.

„Samozrejme, že vnímame určité obavy zodpovedných, i keď je to skôr problém profesionálnych klubov, ale na druhej strane je chvályhodné, ako väčšina hľadá schodné cesty pre existenciu nášho športu. I my na zväze preto robíme maximum, lebo veríme, že naša snaha má význam. Stále nám ide najmä o zdravý vývoj mladých ľudí, v ktorom má šport a s ním i futbal nezastupiteľný význam. To je alfa a omega nášho snaženia na regionálnej úrovni. Preto s potešením chcem vysloviť presvedčenie, že napríklad i v Košiciach čoskoro zazrie svetlo sveta ďalšie ihrisko s umelým povrchom. Ale v rámci svojich možností pomáhame ich vzniku i v iných regiónoch. Napríklad, najčerstvejšie sa snažíme o takéto ihrisko vo Svidníku. Do klubov hrajúcich tretiu najvyššiu súťaž nasmerujeme pre nový ročník po desať zápasových lôpt, aby sa na všetkých ihriskách mohli hrať zápasy v regulárnych a rovnakých podmienkach aj v tomto smere. Postupne by sme to chceli zaviesť i do štvrtých líg. Sú to drobné kroky, ale i nimi dávame najavo, že nám všetkým na napredovaní futbalu záleží.”

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Regionálni futbalisti bilancovali