Rančík pokračuje v Interi: Ostávam aj kvôli synovi

Slovenský basketbalista Martin Rančík bude hrať aj ďalej za bratislavský Inter.
Slovenský basketbalista Martin Rančík bude hrať aj ďalej za bratislavský Inter. (Autor: TASR)
Tomáš Prokop|24. aug 2014 o 12:08

Martin Rančík chce vyhrať s Interom Bratislava tretí titul za sebou. V klube sa plánuje viac venovať aj mládeži.

BRATISLAVA. „Nohy k sebe a pekne vystri ruku pri streľbe,“ hovoril Martin Rančík osemročnému synovi Sebastiánovi.

V Interi Bratislava začal s basketbalom a pyšný otec verí, že bude pokračovať v rodinnej tradícii. „Mal by mať vyše dvesto centimetrov,“ dodáva starší zo známej bratskej dvojice.

Mentorovanie syna je jedným z hlavných faktov prečo sa rozhodol predĺžiť zmluvu o dva roky v Interi Bratislava.

Chce sa venovať mládeži

„Boli aj iné ponuky, ale chcel som ostať v Interi. Cieľom je získať tretí titul za sebou, ale motiváciou je viesť syna a viac sa v klube venovať mládeži,“ pokračuje Rančík, ktorého teší, že zostava nového trénera Františka Róna sa tvorí hlavne okolo Slovákov.

K reprezentantom Martinovi Bilíkovi s Andrejom Kuffom pribudol Peter Šimek. V klube pokračuje aj naturalizovaný Nenad Miloševič. Do poľskej ligy odišiel pivot Michal Baťka.

„Páči sa mi, že zostavu tvoria slovenskí hráči. Dobre vyzerajú aj Američan a Chorvát, ktorí pribudli. Takisto ma teší, že trénerom bude František Rón, s ktorým mám pozitívne skúsenosti. Je to podobne a súťaživý typ ako ja.“

S reprezentáciou musíme byť trpezliví

Rančík podstúpil na začiatku leta menšiu artroskopickú operáciu kolena. „Dopadlo to dobre. Myslel som si, že rehabilitácia bude trochu rýchlejšia, ale keď nestihnem začiatok sezóny, tak sa nič nedeje.“

Skúsený krídelník či pivot aj z tohto dôvodu už nehrá v reprezentácii.

„Mám tridsaťšesť rokov. Príležitosť musia dostať mladší chalani, ktorí potrebujú hrať aj inde ako v slovenskej lige. Videl som pár zápasov. Niektoré úseky sa snažili o atraktívny basketbal, v iných to bolo zlé. Musíme však ostať trpezliví, reprezentácia teraz prechádza generačnou obmenou,“ dodáva Rančík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Rančík pokračuje v Interi: Ostávam aj kvôli synovi