Rád by som hral tak dlho ako Jágr, prezrádza Marián Hossa

(Autor: Twitter)
SITA|12. okt 2015 o 12:44

Má tridsaťšesť rokov, v základnej časti NHL odohral už 1157 zápasov. Marián Hossa sa skončiť nechystá a chce hrať čo najdlhšie.

CHICAGO. Marián Hossa hneď v úvode novej sezóny hokejovej NHL naznačil, že konštantnosť jeho výkonov s pribúdajúcimi rokmi vôbec netrpí. V troch zápasoch dosiahol dve asistencie. A Chicago dvakrát zvíťazilo.

"Napíšte to takto: Je vzrušujúce byť súčasťou tohto tímu. Máme v ňom mnoho zabávačov, panuje tu skvelá atmosféra. Možno ak by som pôsobil niekde inde, nebolo by to rovnaké," povedal tridsaťšesťročný útočník Markovi Lazerusovi z periodika Chicago Sun-Times.

Marián Hossa v úvode novej sezóny asistoval na dva góly.

Hossa absolvoval v uplynulej sezóne kompletnú 82-zápasovú porciu v základnej časti. Nazbieral solídnych šesťdesiatjeden bodov. A na konci ročníka zdvihol nad hlavu tretíkrát Stanleyho pohár.

S Blackhawks uzavrel v júli 2009 kontrakt na dvanásť rokov - vyprší mu na konci sezóny 2020/2021. Vtedy bude mať štyridsaťdva rokov. A mohol by sa stať druhým Jaromírom Jágrom.

Český veterán je platným členom zostavy Floridy. A má pritom ešte o rok viac.

hossa2_res.jpg

Marián Hossa (vpravo) sa pokúša vypichnúť puk hráčovi New Yorku Islanders Nikolajovi Kuľominovi. FOTO - SITA/AP.

"Je neuveriteľné, že stále dokáže hrať vo vysokom tempe. Nie je veľa takých hráčov ako on. Kým budem zdravý a bude ma to baviť, rád by som hral čo najdlhšie," doplnil Hossa.

V základnej časti NHL odohral už 1157 zápasov. Získal v nich 1058 bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Rád by som hral tak dlho ako Jágr, prezrádza Marián Hossa