Quaresma verí, že pôsobenie v FC Chelsea pomôže jeho kariére

SITA|7. feb 2009 o 10:50

Portugalský futbalový reprezentant Ricardo Quaresma verí, že dokáže pomôcť prinavrátiť FC Chelsea na správnu cestu k anglickému ligovému titulu.

LONDÝN. Dvadsaťpäťročný rodák z Lisabonu je kmeňovým hráčom Interu Miláno a v lete 2008 si ho osobne vyžiadal dokonca kouč José Mourinho, na štadióne Giuseppe Meazzu však o svojich kvalitách nepresvedčil a klub sa ho rozhodol poslať na polročné hosťovanie do kádra "The Blues". O krídelníka, ktorý v minulosti s neveľkým úspechom obliekal aj dres FC Barcelona, sa intenzívne zaujímal aj Tottenham Hotspur.

"Teší ma, že o moje služby sa zaujíma viacero klubov, z môjho pohľadu však Chelsea bola najlepšou možnosťou. Trénerom klubu je Luiz Felipe Scolari, ktorý ma pozná z portugalskej reprezentácie a verí v moje kvality. To mi zvyšuje sebavedomie," nechal sa počuť Quaresma a dodal: "Keď som sa dozvedel o záujme Chelsea, nerozmýšľal som viac nad iným pôsobiskom. Využijem túto príležitosť a všetkým kritikom ukážem svoje schopnosti. V Interi som nehrával s radosťou a to nebolo dobré. Teraz sa to ale určite zmení." Quaresma do Interu prestúpil z FC Porto za odstupné 20 miliónov libier.

Nachádzate sa tu:
Domov