Prvými semifinalistami Portugalsko a Mexiko

SITA|14. aug 2011 o 10:23

obotňajšie štvrťfinálové zápasy na majstrovstvách sveta vo futbale hráčov do 20 rokov priniesli smútok domácej Kolumbii a favorizovanej Argentíne.

BOGOTA/CARTAGENA. Sobotňajšie štvrťfinálové zápasy na majstrovstvách sveta vo futbale hráčov do 20 rokov priniesli smútok domácej Kolumbii a favorizovanej Argentíne, keď sa prvými semifinalistami stali ich súperi Mexiko a Portugalsko.

Kolumbijčanom vzal šancu na postup medzi kvarteto najlepších celkov striedajúci mexický útočník Edson Rivera, ktorý dvoma gólmi v záverečných 21 minútach zápasu rozhodol o postupe svojho tímu.

Chýbajúce góly v 120 minútach zápasu Portugalska s Argentínou vynahradila dráma v streleckom súboji zo značky pok. kopu. Po úvodných troch sériách viedli neomylní Argentínčania 3:1 a potrebovala premeniť už len jeden pokus, alebo čakať na ďalšie zaváhanie súpera.

Lenže Juhoameričan González Pires netrafil bránku a pokus jeho spoluhráča Ruiza zlikvidoval portugalský gólman Mika. Obaja portugalskí exekútori nezaváhali a tak sa dráma pokračovala. Európski strelci ani v dvoch nasledujúcich pokusoch nezaváhali, Argentínčana Tagliafica vychytal v 7. sérii Mika a nasledoval výbuch portugalskej radosti.

Výsledky sobotňajších štvrťfinálových stretnutí na MS do 20 rokov vo futbale v Kolumbii:

BOGOTA

Mexiko - Kolumbia 3:1 (1:0)

Góly: 38. Erick Torres (z pok. kopu), 69. a 88. Rivera - 60. Zapata

CARTAGENA

Portugalsko - Argentína 0:0, 5:4 na strely zo značky 11 m

Zostávajúci program štvrťfinále:

Nedeľa 14. augusta: Francúzsko - Nigéria (15.00 h miestneho času, Cali), Brazília - Španielsko (18.00 h miestneho času, Pereira)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Prvými semifinalistami Portugalsko a Mexiko