Prvá prihláška priletela z Južnej Afriky

Na hrade. Šéfa WAKO Ennia Falsoniho (druhý sprava) sprevádzal v Bratislave prezident SZKB Peter Onuščák (druhý zľava).
Na hrade. Šéfa WAKO Ennia Falsoniho (druhý sprava) sprevádzal v Bratislave prezident SZKB Peter Onuščák (druhý zľava). (Autor: archív)
Sportnet|8. feb 2012 o 00:00

Guard Steel Trans Kickboxing klub sa s veľkou vervou pustil už aj do bojov v novej sezóne.

V košickom Guard Steel Trans Kickboxing klube síce ešte doznievajú minuloročné úspechy, o ktorých svedčí aj dvojnásobné zastúpenie (Ladislav Tóth a Viliam Vanta) v prestížnej ankete Športová osobnosť Košíc, ale špičkový slovenský klub sa s veľkou vervou pustil už aj do bojov v novej sezóne. O tom zas svedčí suverénne víťazstvo v 3. kole Slovenského pohára.

KOŠICE. Športová hala Prešovskej univerzity privítala v sobotu 28. januára 177 pretekárov z 20 slovenských klubov, ktorí súťažili v disciplínach semi contact, light contact a low kick seniorov, semi a light contact kadetov, a juniori zvádzali súboje v ringových disciplínach full contact a K-1 Rules.

Invázia pretekárov Guard Steel Trans klubu (34-členná výprava) k susedom vyústila v ich absolútnu dominanciu na tatami i v ringu, v tímovej klasifikácii totiž predstihli domácich prešovských „panterov“ o 52 bodov, keď v celkovom súčte získali 140 bodov, za 20 zlatých, 13 strieborných, 10 bronzových a 9 „zemiakových“ umiestnení. Tretí skončil Edymax Bardejov so ziskom 55 bodov. Košičania si výrazne posilnili aj svoju pozíciu v celkovej klasifikácii Slovenského pohára, a neohrozene kráčajú za obhajobou prvenstva, keď po troch kolách majú na konte už 223 bodov, kým druhý Panter Prešov iba 142.

Stavajú na mládež

„Podobný vývoj ako na prešovskom turnaji očakávame aj v najbližšom kole Slovenského pohára, ktoré bude 24. marca u nás, v Košiciach,“ avizuje, bez zbytočnej skromnosti, šéf Guard Steel Trans klubu Peter Onuščák. „V Prešove sme mali veľa ľudí, lebo to bolo blízko. Príležitosť dostalo aj veľa nováčikov, ktorí statočne zbierali bodíky, najmä v novej juniorskej kategórii. Šestnásť až sedemnásťroční borci nastúpili rovno do ringu, bez nejakých väčších skúseností, a dokázali svoje zápasy aj povyhrávať. Ideme za obhajobou titulu, a pritom sa snažíme stavať aj na mládež, teda borcov do osemnásť rokov, najmä kvôli tomu, že v septembri budú u nás majstrovstvá sveta kadetov a juniorov svetovej asociácie WAKO,“ vraví Peter Onuščák, nový prezident Slovenského zväzu kickboxu. „Z klubového hľadiska by som bol rád, keby sme mali na MS v Bratislave desiatku borcov, ale reálne to vidím tak na sedem či osem našich pretekárov. A samozrejme, aj nejaké cenné kovy, pretože doteraz sme sa z juniorských šampionátov nikdy nevracali naprázdno. Dve až tri medaily v rámci klubu by ma potešili.“

Šibeničný termín

O tom, ako je Bratislava na septembrový šampionát pripravená, sa prišiel presvedčiť aj prvý muž asociácie WAKO, jej prezident Talian Ennio Falsoni, a na potulkách po hlavnom meste ho sprevádzal aj prezident SZKB Peter Onuščák. „Pán Falsoni prišiel do Bratislavy vo štvrtok a bol tu do soboty. Cieľom jeho inšpekčnej cesty bolo preveriť pripravenosť športovej haly, ubytovania a infraštruktúry dopravy, a zároveň uzatvorenie kontraktu medzi SZKB a WAKO o podmienkach organizovania MS juniorov a kadetov, ktorý upravuje práva a povinnosti oboch zmluvných strán. Trochu nás zaskočilo, že pán Falsoni mal záujem spolupodieľať sa na tom ako súkromná osoba...“ pousmial sa šéf slovenského zväzu. „Pri rozlúčke prejavil spokojnosť s našou pripravenosťou, udivila ho najmä dopravná infraštruktúra, keď zistil, že z letiska do centrálneho hotela trvá cesta len desať minút. Nemal námietky ani proti športovej hale na Pasienkoch, kde sa šampionát uskutoční. Nemôžeme však povedať, že by sa mohol začať už zajtra, pretože prípravy na jeho organizáciu sú veľmi náročné, najmä preto, že to musíme zvládnuť v šibeničnom termíne a chystáme sa privítať veľkú masu ľudí, veď tu príde dvetisíc pretekárov z päťdesiatich krajín sveta. Už máme dokonca aj prvú prihlášku, z Južnej Afriky, lebo udelenie víz si tam vyžaduje nejaký čas.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prvá prihláška priletela z Južnej Afriky