Protest Č. Budějovíc neuspel, Bartovičov trest potvrdený

SITA|12. mar 2010 o 11:44

Slovenský útočník Milan Bartovič dostal za zákrok na Martina Tůmu z Českých Budějovíc jednozápasový dištanc.

LIBEREC. Disciplinárna komisia Asociácie profesionálnych klubov (DK APK) na oficiálny podnet funkcionárov HC Mountfield České Budějovice opäť preskúmala zákrok útočníka HC Bílí Tygři Liberec Milana Bartoviča na obrancu Č. Budějovíc Martina Tůmu a prišla k záveru, že v prípade trestu pre 28-ročného slovenského hokejistu nebude na svojom pôvodnom rozhodnutí nič meniť. V piatok o tom informovala oficiálna internetová stránka libereckého klubu.

Členovia DK APK zákrok Milana Bartoviča podrobne skúmali dokonca aj v Českej televízii na Kavčích horách, aby pri tom mohli využiť jej špeciálnu techniku. Ani tá však neodhalila úmysel odchovanca trenčianskeho hokeja zraniť obrancu Juhočechov. DK APK preto potvrdila svoje rozhodnutie a Milan Bartovič, ktorý si už odpykal jednozápasový dištanc, bude môcť v piatkovom stretnutí predkola play-off hrať.

Podľa riaditeľa súťaže Stanislava Šulca sa DK APK nestotožňuje s názorom funkcionárov Českých Budějovíc, že zo strany Bartoviča išlo o úmyselný a hrubý faul s cieľom zraniť hráča súpera. Šéf českej hokejovej extraligy navyše poukázal na fakt, že sťažnosť vedenia HC Mountfield Č. Budějovice bola formálne chybná a nespĺňala všetky podmienky, ktoré by mal oficiálny protest obsahovať.

"Celej situácii sme sa venovali seriózne a zodpovedne. Došli sme k záveru, že ten zákrok by nemal zostať nepotrestaný, ale na druhú stranu nám to nepripadalo až také dramatické," vysvetlil Stanislav Šulc na oficiálnej webovej stránke Bílých Tygrov Liberec svoj pohľad na faul, ktorý v týchto dňoch za riekou Moravou poriadne rozvíril aktuálne hokejové dianie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Protest Č. Budějovíc neuspel, Bartovičov trest potvrdený