Peňáz na ceste do UFC. Šéf Oktagonu: Prajem mu to, osobne ale nie som spokojný

Promotér Oktagonu Ondřej Novotný.
Promotér Oktagonu Ondřej Novotný. (Zdroj: OKTAGON MMA)
SvetMMA|20. apr 2022 o 12:16

Prestup Peňáza ho prekvapil.

PRAHA. Prekvapivá. Aj takto by sme mohli označiť správu o účinkovaní Mateja Peňáza vo formáte Dana White´s Contender Series. Práve v nej zabojuje talentovaný český zápasník o zmluvu s najlepšou svetovou ligou UFC.

Nie, že by sa v prípade Peňáza neskloňoval možný prestup do zámoria, málokto však očakával, že sa tak udeje už po šiestich profesionálnych zápasoch v zmiešaných bojových umeniach.

25-ročný zápasník doteraz bojoval pod farbami najväčšej domácej ligy Oktagon MMA.

Netrvalo dlho a k prestupu Peňáza sa vyjadril aj samotný promotér organizácie Ondřej Novotný. Urobil tak prostredníctvom nového dielu vlastnej relácie MMA Letem Světem.

UFC ako monopol, správa ho prekvapila

Šéf Oktagonu sa posťažoval na fakt, že podobne ako v hokeji nemôžu domáce ligy konkurovať NHL, ani v zmiešaných bojových umeniach nemôže zo svojej pozície konkurovať americkej UFC.

Ja osobne nie som spokojný. Nedávno som sa o tomto rozprával s jedným manažérom, že to naozaj nie je dobré a musíme s tým niečo urobiť, lebo ako promotér investuješ veľké peniaze do zápasníka, do jeho promovania a potom príde Dana (White, prezident UFC) a si nahratý.

V rámci hokeja je to rovnaké, tiež s tým nie sú manažéri spokojní. V tomto smere je to dosť zlé, ale ako každá vec, aj táto má viacero uhlov pohľadu.

Aj keď Novotný svojmu bývalému bojovníkovi praje v zámorí úspech, prekvapilo ho, že sa Peňázov tím rozhodol pre tento krok už teraz.

Matejovi to samozrejme prajem, myslím, že je vo formáte Conteder Series schopný poraziť hocikoho. Podľa mňa je pripravený aj na náročnejších súperov, čo som sa snažil tlmočiť jeho tímu už skôr.

Nejde o to, že by doteraz zápasil so slabými protivníkmi, ale keď som sa snažil o kvalitnejších, tak jeho tréneri nesúhlasili. No a z ničoho nič sa rozhodli ísť do Contenderu, a odtiaľ priamo do UFC.

Či som ale presvedčený, že je Matej pripravený, aby urobil do sveta takú dieru, ako by urobil povedzme za rok? Otestoval by sa proti náročným súperom ako Patrik Kincl alebo (Alex) Lohoré. To si práve myslím ako jeho fanúšik a kamarát, že na to ešte čas bol a nič by mu neušlo. Nie je prečo sa ponáhľať,“ uviedol.

Podla toho, ako sa Peňáz vyjadril pre isport.cz, by sme ho v eliminačnom súboji o miestenku v UFC mohli vidieť na konci leta.

Pre českých a slovenských fanúšikov by ale šanca vidieť talentovaného bojovníka v Oktagone predsa len mohla existovať.

Pokiaľ ide o Mateja, v Oktagone ho ešte uvidíte, môžete sa tešiť na veľkú novinu,“ dodal Novotný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Peňáz na ceste do UFC. Šéf Oktagonu: Prajem mu to, osobne ale nie som spokojný