Pripomenú si výročie vzniku VSS Košice

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Rudolf Rondzik|21. sep 2017 o 00:00

Vrece s rôznymi spomienkovými akciami akoby sa roztrhlo.

KOŠICE. Napriek určitej futbalovej kríze vo východoslovenskej metropole, kde významnejšiu úlohu zohráva iba druholigový líder Lokomotíva, vrece s rôznymi spomienkovými akciami akoby sa roztrhlo.

Po minulotýždňovom Večere majstrov na počesť 20. výročia od historicky prvého majstrovského titulu pre Košice hráčmi 1. FC prichádzajú s oslavou futbalu Internacionáli VSS.

„Uplynulo už 65 rokov od vzniku legendárnych VSS a aj 15 rokov od existencie nášho Občianskeho združenia FK Internacionáli VSS,“ začal na úvod šéf starej gardy, ktorá takmer desať rokov zabávala fanúšikov futbalu v bývalej federálnej republike, František Králka.

Ukážu sa Švajlen, Pivarník, Daňko...

Futbalová exhibícia v Košiciach: fotogaléria

26.9.2017

Navlečú si staré dresy

„Všetkých nás, ktorí sme šírili dobré meno Košíc nielen v našich končinách, ale aj v Európe či vo svete, veď navždy pamätnými ostanú i naše výjazdy do Južnej Ameriky i samotnej futbalovej mekky – Brazílie, mrzí súčasný stav tohto športu v našom meste. Aj preto si považujeme za povinnosť pripomínať nielen staré úspechy, ale najmä šíriť osvetu, že futbal ako fenomén prežije i krátkodobé krízy. Chceme o túto hru hier znovu prebudiť záujem najmä v radoch mladej generácie. Aj preto pod záštitou vedenia mesta organizujeme toto športovo-spoločenské podujatie na štadióne, kde sa najväčšia sláva žlto-modrých rodila a pretrvávala dlhé roky, teda dnes na štadióne TUKE na Watsonovej ulici. Pozývame širokú verejnosť a najmä rodiny s nádejnými či potenciálnymi vyznávačmi futbalu. Jubileum oslávime predovšetkým tým, čo všetkých nás celý život bavilo, futbalovým zápasom Internacionálov a bývalých ligových hráčov VSS v sobotu s výkopom o 14. hodine. Aj po rokoch si na seba navlečú dresy také osobnosti tohto športu akými boli Švajlen, Pivarník, Daňko, Oboril, Andrejko, Boroš, Štafura, Králka, Strausz, Kánassy, Olejár, Golenya a mnohí ďalší. Pre záujemcov ponúkame možnosť odfotiť sa s niekdajšími idolmi zelených trávnikov či získať ich autogram,“ prezradil hlavnú ideu i program na túto sobotu F. Králka-

Prezradil, že stý účastník osláv dostane príležitosť vyskúšať si na tri pokusy streliť gól a za odmenu dostane futbalovú loptu s podpismi hráčov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pripomenú si výročie vzniku VSS Košice