Pri maratóne boli aj Chárova manželka a dcéra, obe sú v poriadku

Hokejisti Phoenixu pri minúte ticha za obete výbuchov v Bostone.
Hokejisti Phoenixu pri minúte ticha za obete výbuchov v Bostone. (Autor: SITA/AP)
SITA|16. apr 2013 o 09:33

Viaceré tímy si pred stretnutiami uctili pamiatku obetí minútou ticha.

BOSTON. Udalosti v cieli Bostonského maratónu, kde pri výbuchu bômb zomreli traja ľudia, ovplyvnili aj ďalší športový život v meste.

Po tragédii okamžite odvolali pondelňajší zápas hokejovej NHL medzi miestnymi Bruins a mužstvom Ottawa Senators.

Chára: Modlíme sa za Boston

Reportéri pri hale TD Garden referovali o odjazde kapitána "medveďov" Zdena Cháru z parkoviska a čoskoro opustil priľahlé priestory autobus hostí, ktorých teraz čaká domáci duel s Carolinou. Náhradný termín ešte nestanovili.

"Z niektorých ľudí je mi zle. RIP všetkým obetiam v Bostone. Modlíme sa za Boston," uviedol Zdeno Chára na sociálnej sieti Twitter.

Hráči Bostonu sa o zrušení dozvedeli tesne pred rozkorčuľovaním. Podľa spravodajskej televízie TA3 bola Chárova manželka s dcérou pri trati maratónu, ale nie v oblasti cieľa. Obe sú v poriadku.

"Dúfam, že to bola len strašná nehoda. Modlím sa za všetkých a verím, že zranení budú v poriadku," zareagoval útočník Bruins Tyler Seguin.

Základnú časť možno predĺžia

O zrušení zápasu ešte pred vydaním oficiálneho rozhodnutia zo strany NHL informoval na Twitteri obranca Andrew Ference.

"Zápas je zrušený. Všetkým zasiahnutým želáme všetko najlepšie, buďte v poriadku," uviedol Kanaďan. Následne súboj v TD Garden oficiálne zrušila aj NHL, ďalšie zápasy ligy sa uskutočnili podľa plánu.

Viaceré tímy si pred stretnutiami uctili pamiatku obetí minútou ticha. "Postup sme konzultovali s vedením ligy, štátnymi a mestskými orgánmi," uviedol prezident Bruins Cam Neely. "NHL vyjadruje sústrasť všetkým, ktorých sa dotkla tragická udalosť," píše sa v stanovisku NHL.

S preložením zápasu môže byť problém. Bruins hrajú do konca základnej časti stretnutia každý druhý deň a tím nemôže nastúpiť v priebehu troch dní na tri súboje.

Základná časť NHL sa skončí už 27. apríla. Je možné, že v prípade možného posunu niektorého zo súperov v tabuľke ju predĺžia a Bruins so Senators súboj dohrajú po tomto termíne. Stredajší duel Bostonu s Buffalom by sa zatiaľ mal hrať podľa plánu.

Okrem súboja NHL zrušili aj utorňajší duel basketbalovej NBA Boston - Indiana. Duel odvolali bez náhrady - Celtics aj Pacers už majú istotu postupu do play-off z konkrétnych pozícií. "NBA vyjadruje sústrasť všetkým zasiahnutým tragédiou v Bostone," píše sa vo vyhlásení ligy.

Pre oba tímy malo ísť o predposledný zápas základnej časti. Indiana v tabuľke skončí tretia, Boston siedmy. "Je to hrozný deň pre Boston," uviedol guvernér štátu Massachusetts Deval Patrick. Americký minister spravodlivosti Eric Holder nariadil príslušným úradom vrátane FBI, aby incident riadne vyšetrili.

V Bostone sa v pondelok odohral zápas bejzbalovej MLB Boston Red Sox - Tampa Bax Rays (3:2), ktorý sa skončil viac ako hodinu pred výbuchmi. Bejzbalový Fenway Park je necelé dva kilometre od miesta tragédie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pri maratóne boli aj Chárova manželka a dcéra, obe sú v poriadku