Šéf AS Rím hrozí predajom klubu, ak sa nepohne výstavba nového štadióna

James Pallotta, prezident a spolumajiteľ AS Rím.
James Pallotta, prezident a spolumajiteľ AS Rím. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. júl 2017 o 12:55

Masívny projekt mešká pre problémy okolo životného prostredia.

RÍM. Američan James Pallotta, prezident a spolumajiteľ talianskeho klubu AS Rím, pohrozil, že ak regionálne úrady neschvália dlho odkladanú výstavbu štadióna, je pripravený klub predať.

1,6 miliardy eur

mali podľa pôvodných plánov dosiahnuť výdavky na masívny projekt štadióna vrátane tréningového centra.

"Malo sa začať už vo februári či v marci. Súhlas musí prísť každý deň," povedal Pallotta. "Nechceme to predať. Myslíme si, že je tu obrovská príležitosť vybudovať tím majstrovského kalibru a zábavný komplex. Ak však úrady nedokážu poskytnúť súhlasné stanovisko a dať veci do poriadku, potom to musí podstúpiť niekto iný."

Majiteľ AS prezentoval prvé plány výstavby štadióna v marci 2014 po boku starostu Ignazia Marína s tým, že všetko malo byť pripravené pre sezónu 2016/2017. Tá sa však skončila pred dvoma mesiacmi.

Masívny projekt vrátane tréningového centra mešká pre problémy okolo životného prostredia a pre kritiku použitia verejnoprávnych finančných prostriedkov. Podľa pôvodných plánov mali výdavky dosiahnuť až 1,6 miliardy eur, z nich verejné zdroje predstavujú 200 miliónov.

Štadión má byť vybudovaný v Tor di Valle, približne v polovici cesty medzi centrom mesta a Letiskom Leonarda da Vinciho.

Dizajn je inšpirovaný Koloseom s kapacitou 52-tisíc sedadiel, s možnosťou rozšírenia na 60-tisíc pre veľké zápasy.

AS hrá momentálne svoje zápasy na Olympijskom štadióne v Ríme, ktorý pojme 72-tisíc divákov. Delí sa oň s mestským rivalom Laziom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Šéf AS Rím hrozí predajom klubu, ak sa nepohne výstavba nového štadióna