Preteky bez náhrady zrušili, biatlonistky sa presúvajú do Rakúska

Náhradný termín v Östersunde neprichádza do úvahy vzhľadom na už kúpené letenky a potrebný presun prakticky všetkých tímov na iné miesto, povedal Gašperčík.
Náhradný termín v Östersunde neprichádza do úvahy vzhľadom na už kúpené letenky a potrebný presun prakticky všetkých tímov na iné miesto, povedal Gašperčík. (Autor: SITA/AP)
SITA|1. dec 2013 o 12:51

V Holchfilzene bude 6. až 8. decembra druhé kolo Svetového pohára.

ÖSTERSUND. Stíhacie preteky žien na 10 km v rámci 1. kola Svetového pohára v biatlone vo švédskom Östersunde v nedeľu prerušili po tretej streľbe a neskôr aj bez náhrady zrušili. Veľmi silný vietor na strelnici bol dôvodom tohto rozhodnutia jury.

"Tretiu streľbu absolvovala prakticky iba Bieloruska Domračevová, ktorá bola v tej chvíli na čele pretekov. Ostatné dievčatá sa len pripravovali na streľbu v stoji, ale pre silný vietor sa strieľať už nedalo. Preteky sú zrušené," informoval vedúci slovenskej biatlonovej výpravy v Östersunde Milan Gašperčík.

Gerekovej zlý štart

V stíhacích pretekoch sa mala pôvodne predstaviť a chvíľu sa aj predstavila trojica slovenských biatlonistiek Janka Gereková, Anastasia Kuzminová a Paulína Fialková.

Z najvýhodnejšej 9. pozície do nich vstupovala Gereková, ale už na prvej streľbe minula štyri z piatich terčov a musela na štyri trestné kolá.

Vzhľadom na silnejúci vietor mala podobne zlú streľbu aj väčšina pretekárok zo 60-členného štartového poľa. Napokon rozhodcovia ukončili trápenie pretekárok počas tretej streleckej položky.

Ženský biatlonový svet sa teraz presúva do rakúskeho Holchfilzenu, kde bude od piatka do nedele 6. - 8. decembra na programe 2. kolo Svetového pohára.

Biatlonisti vôbec nevybehli

Silný vietor bol nad sily organizátorov 1. kola SP v biatlone vo švédskom Östersunde aj v mužskej stíhačke. Na rozdiel od žien biatlonisti na 12,5 km trať vôbec nevybehli.

Podľa výsledkov zo šprintu mali vybehnúť ako prví na trať Francúz Martin Fourcade, Švéd Fredrik Lindström (+7) a Američan Tim Burke (+31), zo slovenských mužov 23. Pavol Hurajt (1:21), 43. Tomáš Hasilla (+2:09), ktorý si týmto umiestením vytvoril kariérne maximum v SP, 47. Martin Otčenáš (+2:11) a 60. Matej Kazár (+2:34).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Preteky bez náhrady zrušili, biatlonistky sa presúvajú do Rakúska