Prestup Robinha do Chelsea blokuje tréner Realu Schuster

SITA|31. aug 2008 o 22:33

MADRID 31. augusta (SITA, AP) - Brazílsky futbalista Robinho v nedeľu opätovne vyslovil túžbu prestúpiť z Realu Madrid do FC Chelsea. Na tlačovej konferencii 24-ročný hráč povedal, že o možnom prestupe ...

MADRID 31. augusta (SITA, AP) - Brazílsky futbalista Robinho v nedeľu opätovne vyslovil túžbu prestúpiť z Realu Madrid do FC Chelsea. Na tlačovej konferencii 24-ročný hráč povedal, že o možnom prestupe do klubu zo Stamford Bridge už informoval prezidenta Realu Ramóna Calderóna, športového riaditeľa Predraga Mijatoviča i kormidelníka Bernda Schustera.

"Situácia sa však nijako nezmenila. Moju žiadosť o uvoľnenie stále odmietajú, no ja chcem odísť z Madridu a hrať za FC Chelsea," povedal Robinho, ktorý by mal podľa platného kontraktu zotrvať v Reale ešte dva roky. Londýnsky klub ponúka rodákovi zo Sao Vicente podľa nepotvrdených informácií zvýšenie platu na 2,1 milióna eur (63 264 000 Sk). "Mijatovič i prezident klubu by ma do Londýna pustili, no o mojom odchode nechce nič počuť Schuster. Chce mi vytvoriť podmienky na to, aby som sa tu opäť cítil ako doma. Ak si myslí, že to dokáže, je to jeho problém. Ja chcem napriek tomu zo Španielska odísť," pokračoval reprezentant Brazílie, ktorého by v Chelsea koučoval jeho krajan Luiz Felipe Scolari.

Výsledkom konfliktu medzi Robinhom a Schusterom je skutočnosť, že kormidelník "bieleho baletu" Brazílčana nezaradil do nominácie na nedeľňajší zápas úvodného kola najvyššej španielskej súťaže proti Deportivu La Coruňa.

Real už odmietol ponuku Chelsea, ktorá znela na 32 miliónov eur. Madridský veľkoklub očakáva, že sa suma za Robinha vyšplhá k 40 miliónom.


Nachádzate sa tu:
Domov