Prešovský zimný štadión plánujú obnoviť

Sportnet|8. jan 2013 o 00:00

Prešovský zimný štadión má od 1. januára nového nájomcu. Je ním občianske združenie HC Prešov.

PREŠOV.

„Plánujeme sa angažovať v budúcnosti aj seniorskom hokeji,“ povedal prezident HC a predseda správnej rady Milan Mráz.

Okolo ZŠ bolo minulý rok poriadne rušno: „My sa však už nebudeme obzerať dozadu a chceme sa orientovať na to, čo nás čaká.“

Mráz uviedol, že chcú zlepšiť podmienky pre športovcov - šatne, hygienické zariadenia, sprchy- a urobiť aj niektoré ďalšie zmeny v interiéri a exteriéri.

„Už je hotový projekt celkového nového dispozičného riešenia štadióna. Čo zahŕňa? Sklenené výplne v hľadisku, z ktorých sú niektoré rozbité, vymeníme za plastové, ktoré majú aj tepelnoizolačné vlastnosti. Nad ľadom nahradíme zastarané osvetlenie LED svietidlami a nainštalujeme aj funkčný kamerový systém. Vo vestibule spodné sklenené výplne, po vonkajšom obvode od Torysy, nahradíme tehlovým múrom do výšky dvoch metrov. Okrem toho sú naplánované niektoré veci, ktoré zaujmú najmä fanúšikov a to napríklad nové svetelné tabule za obidvoma bránkami. Na žiadnom zimnom štadióne by nemala chýbať predajňa s výstrojom pre športovcov a tiež potrebný servis i brúsenie korčúľ. Aj na to myslíme.“

Mráz informoval tiež o potrebe zabezpečiť ďalšiu rolbu, lebo tá súčasná si pamätá ešte zápasy bývalej 1. SNHL z minulého storočia.

„Áno, toto je nevyhnutná investícia, ktorej sa nevyhneme,“ zdôraznil nový nájomca Ice Areny, ktorý cenu ľadohodiny nezmenil, no úpravu smerom dole sa rozhodol urobiť pre záujemcov v neskorých večerných hodinách.

Súčasťou zmluvy o prenájme je aj podpora seniorského prešovského hokeja. „Ročne prispejeme na chod A mužstva minimálne sumou 40-tisíc eur, samozrejme, budeme sa snažiť zháňať ďalších partnerov. Podporujeme finančne aj všetky ostatné kluby tým, že majú ľad už zdarma,“ ukončil prezident klubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovský zimný štadión plánujú obnoviť