Prešovské aerobičky hviezdili v Trnave

Prešovské aerobičky. Trénerke pripravili v životnému jubileu parádny darček.
Prešovské aerobičky. Trénerke pripravili v životnému jubileu parádny darček. (Autor: APT)
Ján Jacoš|22. mar 2017 o 00:00

Absolútne víťazky s pohybovým rockom.

PREŠOV. V Trnave sa uskutočnil 21. ročník festivalu pohybových skladieb. Parádne si na tomto medzinárodnom podujatí (400 účinkujúcich z 22 klubov) počínali gymnastické aerobičky Klubu gymnastických športov TJ Slávia PU Prešov – stali sa absolútnymi víťazkami festivalu.

„Z ceny máme veľkú radosť, lebo na festivale pohybových skladieb v Trnave, ktorý organizuje Slovenská gymnastická federácia, sme sa predstavili prvýkrát,“ zvýraznila choreografka Petra Tomková.

„Súťažili sme s dvoma skladbami v kategórii Junior. Prvá s názvom Sme také, aké sme bola spojením gymnastického aerobiku s rytmickou gymnastikou. V skladbe sme použili aj stuhy, čo je v našom športe netypické. Toto naše vystúpenie bolo ohodnotené striebornou medailou. S druhou skladbou Pohybový rock na stepoch sme chceli získať úspech u porotcov aj divákov. To sa nám podarilo, v skladbe to dievčatá poriadne rockovo rozbalili na hudobný podklad We built this city od Starship. V tej skladbe boli akrobatické prvky, dvíhačky, veci zo športového, tanečného a step aerobiku. To u porotcov zabodovalo a tešili sme sa zo zlatej priečky a z absolútneho festivalového prvenstva.“

O tento úspech sa pričinili Eva Adamovičová, Simona Perečinská, Ema Kovalčíková, Veronika Turáková, Diana Molnárová, Laura Štupáková, Martina Kasperová, Nikola Miháliková, Emi Uher.

Tesne pred súťažou sa zranila Terézia Oriňáková, zastúpila ju choreografka Petra Tomková.

Dievčatá tak dali svojej trénerke Kvetoslave Perečinskej k významnému životnému jubileu parádny darček.

Gymnastické aerobičky klubu gymnastických športov TJ Slávia PU sa už pripravujú na medzinárodné majstrovstvá Slovenska v gymnastickom aerobiku, ktoré budú 7. až 9. apríla v Šuranoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovské aerobičky hviezdili v Trnave