Prešov s Brestom v Lige majstrov i SEHA lige

(Autor: ilustračné – archív)
Sportnet|20. nov 2015 o 00:00

Na dva zápasy v dvoch súťažiach odcestoval slovenský hádzanársky majster do Bieloruska.

Tatran Prešov odohrá zajtra s HC Meškov Brest stretnutie ôsmeho kola skupiny C Ligy majstrov. V pondelok potom nastúpia Prešovčania proti tomu istému súperovi v dohrávanom zápase štvrtého kola nadnárodnej SEHA Gazprom ligy.

PREŠOV. Tatran Prešov v Lige majstrov už stratil šancu na postup zo skupiny C. Zato Meškov Brest je stále v hre o dve postupové priečky vedno so španielskou La Riojou a portugalským FC Porto.

V SEHA Gazprom lige je na tom lepšie slovenský šampión, ktorý je v aktuálnej tabuľke nadnárodnej ligy prvý s trojbodovým náskokom práve pred bieloruským majstrom.

V Topoľčanoch sklamanie, ktoré ale nič nerieši

V každom prípade sa dajú v oboch prípadoch očakávať zaujímavé súboje. V druhom kole Ligy majstrov vyhral Brest v Prešove vysoko 30:20, v nadnárodnej lige sa títo súperi v tomto ročníku stretnú prvý raz.

Tatran Prešov neukázal v ostatnom súťažnom stretnutí dobrú formu. V prvom semifinálovom stretnutí Slovenského pohára prehral favorizovaný obhajca trofeje v Topoľčanoch nečakane hladko 25:30. Ešteže Prešovčania majú k dobru odvetu, ktorá bude v THA v stredu deviateho decembra.

„Z pohárovej prehry sme sklamaní a v podstate nik z nás nerozumie prečo vlastne k nej došlo. Tatran má mužstvo, ktoré dokáže vyhrať nad elitnými európskymi mužstvami, ako napríklad nedávno nad silným Záhrebom. Ja osobne som bol na zápas v Topoľčanoch motivovaný ako na každý dôležitý, rovnako, myslím, aj ostatní chlapci. Na ihrisku nám to ale nefungovalo tak, ako by sme si predstavovali," tvrdil pivot Tatrana Prešov Michal Kopčo.

Prevalcovali ich

V obrane začali  'nula šestkou', potom prešli na  'dva štvorku'.

"Nuž a práve pri tomto spôsobe ľahkonohí, pohybliví, ale aj dosť agresívni domáci mladíci, nás,  'ťažšie prešovské kone', svojím spôsobom hry prevalcovali. Okrem toho, v tomto zápase sme pozahadzovali množstvo výhodných streleckých pozícií, k rýchlym kontrám sme sa často nedostávali a ak už, tak úspešnosť zakončenia nebola práve bohviečo. Skrátka, náš útok nebol taký, aký mal byť,“ tvrdil Kopčo.

My ešte dodáme, že značné herné medzery mal favorit aj v obrane.

„Pravda, nešlo to trebárs inak dôraznému Sadovému, cez ktorého šlo veľa gólov Topoľčancov.“

V obrane však bránil aj Krok, ktorý ale sám tvrdí, že rameno ho stále neposlúcha tak, ako by malo.

„Iste, ak bol ale Domino zdravotne úplne fit, práve jeho spôsob hry by na pohyblivých domácich svojou výbušnosťou i dobrou strelou podľa mňa iste platil. Každá prehra mrzí, aj taká, ktorá ako v tomto prípade ešte nič nerieši. Druhý zápas hráme s Topoľčanmi doma a to už bude určite o inom. Nejeden z nás sa už zastrája, že doma im to dáme o desať a bude vymaľované.“

Kopčo vidí väčšiu šancu v nadnárodnej lige

Mišo Kopčo vzápätí ale dodal, že až najbližšie dva zápasy v Bielorusku ukážu, ako na tom prešovský Tatran s formou aktuálne je.

„V Lige majstrov ide vždy o veľa. Veď je to najvýznamnejšia súťaž hádzanárov a každý sa chce v každom zápase predviesť v čo najlepšom svetle. Aj my chceme dokázať, že Tatran Prešov má kvalitných hráčov, silné mužstvo. Brest je v hre o postup zo skupiny a dozaista doma myslí len a len na výhru. Tento zápas bude pre nás asi ťažší ako ten nasledujúci v pondelok v nadnárodnej lige,“ mienil Kopčo.

„HC Meškov je silný hráčsky i ekonomicky. Tlak na postup je tam iste silný. V SEHA Gazprom lige Brestu by účasť vo Final Four uniknúť nemala. Preto sa nazdávam, že v pondelkovom zápase, v ktorom nastúpi prvý Tatran proti aktuálne druhému Meškovu, by sme mohli prekvapiť. Navyše, dvakrát proti sebe nastúpime v krátkom čase. My v Prešove sme na sled viacerých zápasov v týždni zvyknutí, na rozdiel od tímu Brestu. Aj to by nám mohlo v druhom súboji nahrať. Či to tak ale bude, na to si treba ešte počkať. Osobne si myslím, že naše mužstvo, aj keď naostatok nehralo v optimálnej forme má na to, aby sa z Bieloruska nevracalo naprázdno.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov s Brestom v Lige majstrov i SEHA lige