Premier League chce bojovať proti inzultáciám rozhodcov

SITA|1. apr 2011 o 16:05

Kluby pôsobiace v anglickej futbalovej Premier League 2010/2011 sa zaviazali umravniť svojich hráčov a trénerov, ktorí sa v ostatných týždňoch a mesiacoch nesprávali vo vzťahu k arbitrom úctivo.

LONDÝN.

Notoricky známe sú neustále ponosy trénera Manchestru United Sira Alexa Fergusona, ten však nie je v kritike rozhodcov osamotený. O vôli tímov stanoviť hranice povoleného informoval výkonný riaditeľ súťaže Richard Scudamore.

"Mali sme stretnutie, na ktorom sme sa jednomyseľne zhodli, že je čím skôr potrebné zvýšiť štandardy správania. Zmena bude zrejme platiť až od budúcej sezóny, aspoň máme čas všetko si do detailov premyslieť. Niektoré prejavy totiž nie sú akceptovateľné, naša koncepcia bude vychádzať z osvety a konzultácií. Disciplinárne konanie by malo byť až poslednou inštanciou," povedal Scudamore, ktorý jedným dychom dodal:

"Spravodlivý komentár je na mieste, ale chceme z nášho športu vykoreniť útočnú kritiku. Je to tenká, no rozpoznateľná línia. Futbalisti sú v súčasnosti idolmi, my ich nechceme démonizovať, ale ich temperament by sa mal mierniť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League chce bojovať proti inzultáciám rozhodcov