Prekvapenie sa nekonalo, pohár v rukách Iuventy

Iuventa má ďalší titul. Tentoraz slávila triumf v Slovenskom pohári.
Iuventa má ďalší titul. Tentoraz slávila triumf v Slovenskom pohári. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|27. apr 2015 o 00:00

Vo finále si poradila so Šaľou o päť gólov, ešte je pred ňou jedna méta.



MICHALOVCE. Druhý tohtosezónny triumf si na svoje konto pripísali hádzanárky michalovskej Iuventy.

Tretíkrát v rade získali Slovenský pohár, keď dokázali zužitkovať výhodu domáceho prostredia, pretože záverečný turnaj sa hral práve v ich Chemkostav aréne.

Najprv si Zemplínčanky v sobotňajšom semifinále poradili s prvoligovou Sportou Hlohovec jednoznačne 44:16 a o deň neskôr zdolali v boji o prvenstvo aj šalianske Duslo 32:27.

Spokojnosť s útokom

Semifinále s Hlohovcom bola jasná záležitosť Iuventy, tá o svojom postupe rozhodla už do prestávky, keď polčas vyhrala 21:9. So Šaľou to už bolo podľa očakávania o poznanie vyrovnanejší duel.

„Bol to veľmi dobrý zápas, mali sme v ňom stále navrch, divákom sa musel páčiť. Každý si hral svoju hru, nám sa menej darila v obrane, s ňou nie som až tak spokojný. V útoku to bolo celkom fajn, dievčatá to zvládli, aj individuálne, aj kombinačne. Súperovi sme mohli už skôr odskočiť na rozdiel štyroch-piatich gólov, ale v tom okamihu prišli vylúčenia. Nato si musíme dávať pozor, stalo sa nám to aj v predchádzajúcich zápasoch,“ skonštatoval michalovský kormidelník František Urban.

Sústredia sa na play-off

So Šaľou sa družstvo z metropoly Zemplína naťahovalo dlho o dva-tri góly, až si domáce v druhej polovici druhého dejstva vytvorili rozhodujúci náskok, keď viedli už o sedem gólov.

„Máme takú zaužívanú pravdu, že hádzaná sa hrá posledných 10 - 15 minút. Som rád, že dievčatá to zvládli, ukázala sa aj kondičná i psychická stránka,“ hovoril Urban, ktorý následne dodal, že šestka bude asi jeho šťastným číslom.

„Máme šiesty titul vo WHIL, teraz sme získali aj šiesty pohár. Ešte sa musíme sústrediť na národné play-off. Stále sú v našej hre nejaké chyby, nie je to ešte stopercentné, budeme sa ich snažiť dovtedy odstrániť,“ povedal lodivod Iuventy.

Fakty

Semifinále

Michalovce - Hlohovec 44:16 (21:9)
Šaľa - Partizánske 36:18 (18:9)

Finále

Michalovce - Šaľa 32:27 (17:16)

Pok. hody: 1/1 - 4/4, vylúčené: 6 - 3, rozhodovali: Oťapka a M. Sivák
Iuventa: Gubiková, Zykovová, Krebsová - Kučerová 2, M. Holešová 7, Rebičová 3, Geričová, Habánková, Horňáková 7, S. Nagyová 3, Wollingerová 1, Bajčiová, Krasko, Trehubová 9/1, Levčenko, Geci.
Duslo: Kvasnicová, M. Ladicsová, Haládiková - Bujnochová 2, Trochtová 4, Rácková 2, Klučková 6/4, R. Bíziková 4, Kodajová 2, Pócsíková, Demajová 2, Tulipánová, Konigová, B. Bíziková 4, Blehová, Veselková 1.

ra

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prekvapenie sa nekonalo, pohár v rukách Iuventy