Považania obrali Tatran o prvý bod

Sportnet|12. dec 2012 o 19:55

Hádzanári Tatrana Prešov prišli v aktuálnom ročníku domácej extraligy po remíze 30:30 v Považskej Bystrici o prvý bod.

Hádzanári Tatrana Prešov prišli v aktuálnom ročníku domácej extraligy po remíze 30:30 v Považskej Bystrici o prvý bod

POVAŽSKÁ BYSTRICA. V dohrávanom stretnutí 18. kola Tipos extraligy nastúpili Prešovčania opäť bez zraneného kanoniera Kristopansa, dištancovaného pivota Petra i Sobola, ktorému kontrakt v Prešove predčasne končí.

Absencia týchto hráčov však nie je ospravedlnením výkonu Prešovčanov, predovšetkým v prvom polčase. Tatran jednoducho nezačal na Považí dobre.

Domáci podporovaní búrlivou diváckou kulisou celý polčas v podstate viedli. Prešov sa len dvakrát v prvej časti dostal do vedenia o jediný gól, inak len doťahoval.

Druhý polčas sa už niesol trochu v inom duchu. Prešovčania sa o čosi zlepšili, začalo sa strelecky dariť Rábekovi aj Guzymu, no zároveň museli čeliť i nepriazni arbitrov.

A ak k tomu priradíme slabé výkony brankárov, tak trojgólový náskok, ktorý si Prešovčania vypracovali, nemohol stačiť.

Štyri minúty pred koncom viedol Tatran o tri góly. Nevyhol sa však chybám a predovšetkým nedokázal ustrážiť strelca Zdráhalu, ktorý zaťažil ich konto jedenástimi gólmi. V posledných sekundách vyrovnal Kostolanský na 30:30.

Prešovčania v útoku stratili loptu, nasledovala kontra domácich, no dve sekundy pred záverečným hvizdom strelu Zdráhalu Verkič vyrazil a tak Považská Bystrica ako prvá v Tipos extralige obrala úradujúceho majstra o prvý bod.

Fakty

P. Bystrica – Tatran Prešov 30:30 (15:15)

Zostava a góly Prešova: Verkič, Krupa – Rábek 5, Marušák, Mažár 1, Hrstka, Mi. Urban, D. Krok 5, Radčenko 2, L. Urban, Tumidalský, Číp 2, Guzy 5, Pejovič 2, Pekár 1, Antl 7/1.

Najviac gólov P. Bystrice: Zdráhala 11/3, Firit 6.

Vylúčení 4:5. Pokutové hody 5/3 – 1/1. Rozhodovali Mandák a Rudinský. Divákov 600.

leš



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Považania obrali Tatran o prvý bod