Potrebujem nové výzvy, vysvetľuje Ronaldo

SITA|20. jún 2009 o 22:43

Portugalský futbalový krídelník Cristiano Ronaldo v rozhovore pre News of the World vyhlásil, že už minulý rok sa rozhodol ukončiť svoje pôsobenie v anglickom Manchestri United.

LONDÝN. Portugalský futbalový krídelník Cristiano Ronaldo v rozhovore pre News of the World vyhlásil, že už minulý rok sa rozhodol ukončiť svoje pôsobenie v anglickom Manchestri United a prestúpiť do Realu Madrid.

"Červení diabli" napokon akceptovali ponuku "kráľovského veľkoklubu" vo výške 94 miliónov eur na prestup rodáka z Madeiry. "Keď som vyhral Ligu majstrov, cítil som, že už tu viac nemôžem dosiahnuť. Mal som pocit, že je ten správny čas pre nové výzvy. Mojím snom vždy bolo pôsobenie v Madride," povedal 24-ročný krídelník, ktorý sa v Španielsku stane najlepšie plateným futbalistom.

"To však nie je dôvod, prečo odchádzam. Keď ste najväčšou posilou Realu Madrid, znamená to že ste najlepším hráčom," skonštatoval Ronaldo.

O odchode hviezdneho stredopoliara či útočníka sa hovorilo už po tom, ako na majstrovstvách sveta 2006 mal v súboji Portugalska s Anglickom konflikt so spoluhráčom Waynom Rooneym. Trénerovi Alexovi Fergusonovi sa však vtedajšie problémy podarilo zažehnať.

"Niekedy sa človek nechá riadiť emóciami. Sme však dobrí priatelia. Neľutujem, čo sa stalo. Takáto skúsenosť ma urobila silnejším. Keď sa však na to spätne pozriem, nebola to správna vec," dodal na záver.

Nachádzate sa tu:
Domov