Portugalskí mladíci nastúpia proti Slovákom s hráčmi Barcelony

(Autor: ARCHÍVNE TASR)
SITA|10. jan 2013 o 12:01

V portugalskom výbere do 21 rokov figurujú piati legionári.

Obranca Edgar Ié a stredopoliar Agostinho Cá sú hráčmi B-tímu španielskeho FC Barcelona.

LISABON. Tréner portugalskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Rui Jorge nominoval na medzištátny prípravný dvojzápas proti slovenskej "dvadsaťjednotke" 21-členný káder.

V jeho výbere figurujú väčšinou hráči z dvoch najvyšších portugalských súťaží, ale nachádzajú sa v ňom aj piati legionári.

Dvaja z nich - obranca Edgar Ié a stredopoliar Agostinho Cá - sú dokonca hráčmi B-tímu španielskeho FC Barcelona.

Zadák Pedro Almeida je hráčom cyperského Anorthosisu Famagusta, perspektívny 19-ročný špílmacher Joao Carlos podpísal minulý rok zmluvu s anglickým klube FC Liverpool a útočník Aladje pôsobí v talianskom štvrtoligovom tíme FC Aprilia.

Prípravné stretnutia sa uskutočnia v okolí Lisabonu - v utorok 15. januára na Municipal Stadium (Óbidos) a o dva dni neskôr na National Stadium (Caldas da Rainha).

Obidva duely sa začnú o 15.00 h SEČ. Slovenskí reprezentanti sa stretnú na zraze pred dvojzápasom v nedeľu 13. januára o 14.30 h v seneckom hoteli Relax.

Hráči a členovia realizačného tímu SR "21" sa letecky presunú do Portugalska ešte v nedeľu večer.

Nominácia Portugalska "21"

Brankári: Bruno Varela (Benfica Lisabon), José Sá (CS Marítimo Madeira)

Obrancovia: Edgar Ié (FC Barcelona/Šp.), Kiko, Frederico Venancio (obaja Vitória Setúbal), Pedro Almeida (Anorthosis Famagusta/Cyp.), Tiago Ilori (Sporting Lisabon), Tiago Emanuel Ferreira (FC Porto), Tomás Dabó (Sporting Braga)

Stredopoliari: Tó-Zé (FC Porto), Jota (CD Nacional), Joao Carlos (FC Liverpool/Angl.), Joao Mário Eduardo (Sporting Lisabon), Babo (SC Freamunde), Agostinho Cá (FC Barcelona/Šp.)

Útočníci: Aladje (FC Aprilia/Tal.), Betinho, Michael, Ricardo Esgaio (všetci Sporting Lisabon), Fábio Martins (FC Porto), Piqueti (Sporting Braga).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Portugalskí mladíci nastúpia proti Slovákom s hráčmi Barcelony