Popradských kamzíkov posilní trojica hráčov

Matúš Paločko. Nastúpi aj za prvoligový Prešov.
Matúš Paločko. Nastúpi aj za prvoligový Prešov. (Autor: riso)
Sportnet|19. feb 2014 o 00:00

HK Poprad sa podarilo podpísať útočníka Jabrockého. Ďalšími novými hráčmi sú obrancovia Malina a Urban.

Tesne pred vypršaním prestupového termínu sa HK Poprad podarilo podpísať útočníka Jaroslava Jabrockého. Ďalšími novými hráčmi sú obrancovia Ľubomír Malina a Vladimír Urban.

POPRAD. Popradský odchovanec Jaroslav Jabrocký odchádzal v novembri minulého roka z HK Poprad do kazašského tímu Sary-Arka Karaganda pôsobiaceho v ruskej VHL. V najbližších dňoch sa vráti pod Tatry a posilní ofenzívu kamzíkov v záverečných bojoch extraligy.

Preriedené obranné rady Popradu doplní obranca Ľubomír Malina. Kežmarčan Malina momentálne pôsobí v 1. hokejovej lige v celku HC 07 Prešov.

Na striedavý štart za HK nastúpi vo zvyšku tohto ročníka aj obranca Vladimír Urban, ktorý aktuálne oblieka dres prvoligových Michaloviec. Pred časom obranu HK Poprad vystužil český zadák Jan Látal.

Paločko to privítal

Na striedavý štart opačným smerom putujú útočníci Matúš Paločko (HC 07 Prešov) a Samuel Takáč (HK Dukla Michalovce).

„Máme krízu, strelecky sa nevieme presadiť. Musíme hrať jednoduchšie, viac sa tlačiť do bránky, zbytočne veľa vymýšľame. Hráme to po rohoch, málo strieľame a potom dochádza k protiútokom. Stále opakujeme tie isté chyby, vezie sa to s nami, musíme to nejako prehrýzť,“ konštatoval po ostatnom domácom zápase s Banskou Bystricou útočník Popradu Matúš Paločko.

Pre kamzíkov to bola už štvrtá prehra v rade.

„Tréner to skúsil nejako oživiť a mňa zaradil do prvého útoku namiesto Tomáša Sýkoru. Nešlo nám to ale podľa predstáv a tak to po druhej tretine vrátil naspäť,“ poznamenal Paločko, ktorý bude pendlovať medzi extraligovým Popradom a prvoligovým Prešovom.

„Som mladý a potrebujem veľa hrať. Keď ma z Prešova oslovili, išlo iba o to, či ma vedenie HK Poprad pustí. Dúfam, že pomôžem Prešovu i sám sebe. Určite som to privítal,“ povedal na margo svojho striedavého štartu za Prešov Matúš Paločko.

V piatok 14. februára po súboji pri mantineli predčasne pod sprchy odchádzal útočník Jakub Drábek. Drábekovo rameno je našťastie v poriadku a s tímom normálne trénuje.

Ešte v nedeľu 9. februára sa v zápase proti Nitre zranil ďalší popradský útočník Lukáš Paukovček. Z ľadu odchádzal s niekoľko centimetrov dlhou tržnou ranou na stehennom svale. V jeho prípade sa doba liečenia ťažko odhaduje, ale prvé kolo play-off určite nestihne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradských kamzíkov posilní trojica hráčov