Popradčanky v pohári so sľubným náskokom

Sľubný náskok. Pred odvetou je BAM Poprad v dobrej pozícii.
Sľubný náskok. Pred odvetou je BAM Poprad v dobrej pozícii. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|19. feb 2016 o 00:00

Popradské basketbalistky majú našliapnuté prebojovať sa do záverečného turnaja o Slovenský pohár.

V úvodnom zápase druhého kola vyhrali doma nad Slovanom Bratislava o 22 bodov (62:40). Odveta je na programe zajtra v hlavnom meste.

POPRAD. Keďže sa hrá na dve stretnutia, každý bod je dôležitý a 22-bodový náskok je výborná východisková pozícia.

„Po návrate chorých a zranených hráčok Pavlendovej a Dubeňovej sme vo fáze, kedy môžeme káder viac kombinovať. Prajem si len jedno, aby sme boli do konca sezóny zdraví a vydržali. V tomto zápase dostali viac priestoru aj mladšie hráčky. Chcem, aby sa čo najviac zapájali aj do ostatných zápasov. Je veľké plus, ak má tím k dispozícii dvanásť takmer rovnocenných hráčok,“ uviedol tréner BAM Poprad Igor Skočovski.

Odveta bude náročnejšia

Slovan sa pod Vysokými Tatrami nepredstavil v kompletnom zložení. Aj preto možno v Bratislave očakávať omnoho vyrovnanejší duel.

„Súperovi tu chýbali dve hráčky, ktoré vedia potiahnuť družstvo. Doma určite hrať budú. Náš náskok je ale slušný. Záleží len na nás, ako budeme hrať. Mňa by potešilo, ak by to bol vyrovnaný zápas a ak by sme vyhrali aj v Bratislave. Hlavne z psychologického hľadiska, lebo pre celé družstvo by to bolo povzbudzujúce,“ dodal Igor Skočovski.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradčanky v pohári so sľubným náskokom