Popradčania sa cítili ukrivdení

Popradčania utŕžili prvú prehru v sezóne.
Popradčania utŕžili prvú prehru v sezóne. (Autor: Marián Dic)
Sportnet|22. aug 2012 o 00:00

V sobotu sa pod Tatrami stretli tímy zo špice tabuľky, ktorých stretnutie vzhľadom na pretrvávajúcu hernú kvalitu sľubovalo príťažlivý a zaujímavý súboj.



POPRAD. Popradčania nastúpili do duelu s cieľom pokračovať po prvých dvoch kolách vo víťaznom ťažení, no proti kvalitnému súperovi z Lokomotívy zrealizovať túto úlohu naplno nebolo pre nich vôbec jednoduché.

Sami sa o tom presvedčili aj na ihrisku, keďže hostia neprišli predať svoju kožu lacno a na domáci kolektív boli veľmi dobre pripravení a vyrukovali na nich s dôraznou a pozornou hrou.

Tá im napokon priniesla želateľné ovocie v podobe plného bodového zisku, ku ktorému im však v určitom rozsahu dopomohol aj hlavný arbiter neraz prehliadnúci tvrdé zákroky práve zo strany hráčov Lokomotívy.

Konečný nepriaznivý výsledok v podobe prvej prehry v tejto sezóne po zápase určite sklamal aj skúsenú oporu zadných radov domácich Petra Pitoňáka.

„Po cennom víťazstve v Humennom sme jednoznačne chceli nadviazať na úspešný vstup do tohto súťažného ročníka. Všetkých nás mrzí, že sa nám to nepodarilo, ale predstavilo sa u nás naozaj dobre konsolidované mužstvo, ktoré umne prehustilo vlastnú polovicu. Kvôli tomu sa nám nedarilo vhodne dostávať do kvalitnej útočnej fázy a koncovky. Treba pritom dodať, že aj keď sa nám podarilo v ofenzíve vytvoriť si nejaké sľubné príležitosti, nedokázali sme ich úspešne zakončiť.“

Samotný priebeh však ukázal, že Popradčania mali stretnutie dobre rozbehnuté, ale boli to hostia, ktorým sa po ojedinelej šanci podarilo po polhodine vyťažiť z minima maximum po góle ich kanoniera Jurka.

Ako sa neskôr ukázalo, Lokomotíve stačil k víťazstvu iba tento presný zásah. K čo i len dosiahnutiu spravodlivej deľby bodov hostiteľov už po zmene strán nepustili.

Domáci však k nej boli neraz veľmi blízko, no či by sa jej predsa len dočkali bolo vzhľadom na celkový vývoj duelu veľmi otázne. Tento fakt potvrdil aj spomínaný dlhodobý defenzívny pilier mužstva Peter Pitoňák.

„Do stretnutia sme dozaista nevstúpili zle. Na súpera sme vyrukovali s nátlakovou hrou, pričom ten sa usiloval niečo pre seba vyťažiť hlavne dlhými nakopávanými loptami na svojho útočníka. Po jednom rýchlom brejku a následnom našom zaváhaní v defenzíve využili ponúknutú šancu na rozhodujúci gól, ktorý nakoniec rozhodol o našom osude. Po zmene strán sme sa síce snažili otočiť zápas v náš prospech, ale až do samého konca sa nám to, žiaľ, nepodarilo. Myslím si však, že každý z priaznivcov, ktorý bol na tomto dramatickom stretnutí prítomný, si urobí sám obraz o nespravodlivom rozhodovaní. Podľa mňa je to ale o to smutnejšie, že v súťaži sa hrá iba tretie kolo a je to naozaj dosť skoro na to, aby sa vyhrávali stretnutia nie na ihrisku, ale aj niekde inde.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradčania sa cítili ukrivdení